Χριστούγεννα στην Καβάλα 2023

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

 

- 18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη - Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Εργαστήριο κατασκευής μολυβοθήκης με τίτλο «Παραμυθένιο Ημερολόγιο» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).

 

- 18:00 Γραφεία Εξωραϊστικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας Καβάλας.

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

 

- 19:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στο Αναγνωστήριο (2 ος όροφος).

 

«Οι Λέσχες Ανάγνωσης βάζουν τα γιορτινά και αυτοσυστήνονται». Τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης του Ιστορικού και Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, ανοίγουν την αγκαλιά τους και μοιράζονται μαζί μας τη μαγεία των Χριστουγέννων με λογοτεχνικά αναγνώσματα.

 

- 19:00 Παρκάκι της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού "Ιχνηλάτες".

 

- 20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Συναυλία από τους You Are My Sunshine με τραγούδια από όλο τον κόσμο που εξυμνούν την χαρά, την αγάπη και την φωτεινή πλευρά της ζωής. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες παλιές και σύγχρονες μπλέκονται με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

Ονειρούπολη, Δράμα

 

- 17:30 Κεντρική Σκηνή.

 

Το λύκειο ελληνίδων Δράμας σε μία σύμπραξη χορωδιών στη σκηνή της «Ονειρούπολη».

 

Φιλοξενεί την χορωδία του μουσικοδραματικού σχολείου Χωριστής «ΗΑναγεννηθείσα Μακεδονία», του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Αμισού και του πολιτιστικού Αρίων Κυργίων Δράμας για μία μουσική εκδήλωση και μας τραγουδάνε παραδοσιακά κάλαντα και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας

 

- 18:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας.

 

Η Ελένη Αμανατίδου μας παρουσιάζει δύο Εκπαιδευτικά βιβλία της. Περιβαλλοντικής αφύπνισης και γνώσεων που αποτελείται από δύο επιτραπέζια που θα παίξει μαζί μας και ένα βιβλίο γνώσεων. Τέλος μας αφηγείται το παραμύθι προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα καθώς ο ήρωας είναι ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού.

 

- 17:45 Κεντρική Σκηνή.

 

Ο σύλλογος κρητικών νομού Δράμας η Μεγαλόνησος παρουσιάζει χώρους από την περιοχή της όμορφης Κρήτης.

 

Απόλλωνας Σινεμά

 

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Κουραμπιέδες από Χιόνι»

 

Περίληψη

 

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Wonka»

 

Περίληψη

 

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομ ένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων – ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ.