Σίγουρος ότι δεν κοπεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα – Πρίνος δήλωσε σε συνέντευξή του στη στην ΕΡΑ Καβάλας και την δημοσιογράφο Τασούλα Κρητικού, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ τόνισε πως υπάρχουν και κάποιες θετικές εξελίξεις σχετικά με την δρομολόγηση του υδοπτέρυγου

Συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είπε τα εξής:

«Είναι σαφές, ότι κάποιοι θέλουν να εντοπίζουν τη χρησιμότητα μιας γραμμής μόνο από Κεραμωτή προς Θάσο. Αλλά αυτό δεν εμπίπτει στη δική μας, την κυβερνητική λογική. Ούτε στη λογική του συνδυασμού μου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ούτε στη λογική των ΑΝΕΛ ούτε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Πρέπει να πω, ότι σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο αλλά και με τον Γιώργο Τσακίρη από τους ΑΝΕΛ και με τους συναδέλφους κυβερνητικούς βουλευτές,  έχω μιλήσει επανειλημμένα με το αρμόδιο Υπουργό Θεοδωρή Δρίτσα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Θεοτόκη,

Μάλιστα προχτές Δευτέρα έγινε η συνάντηση με τις ενδιαφερόμενες ναυτιλιακές εταιρίες,  στις οποίες κατέστη σαφές, ότι δεν θα κοπεί η γραμμή και δεν πρέπει να κοπεί η γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Περιμένουμε απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οπότε μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε τις οριστικές εξελίξεις.

Ας καταλάβουν κάποιοι, ότι δεν μπορεί να αχρηστευθεί και αποδυναμωθεί ένα λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο.

Άλλη δουλειά κάνει η Κεραμωτή, άλλη δουλειά κάνει η Καβάλα.

Και συνοψίζω: Νομίζω ότι τα θέματα έχουν δρομολογηθεί έτσι, ώστε να καταλάβουν και οι εφοπλιστές οι οποίοι έχουν τη γραμμή Κεραμωτής με τη Θάσο, ότι δεν θα κοπεί η γραμμή της Καβάλας και ενδεχομένως θα έχουμε και κάποιες θετικές εξελίξεις και για το υδροπτέρυγο, το ιπτάμενο δελφίνι».