Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 από την επιτροπή Ειρήνης, τους φοιτητικούς συλλόγους φυσικού, χημικού, λογιστικής, πληροφορικής και εστιαζόμενων φοιτητών και τα εργατικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, επισιτισμού τουρισμού, οικοδόμων, γάλακτος τροφίμων και ποτών, συνταξιούχων ΙΚΑ και δημοσίου.

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία με πανό και παλαιστινιακές σημαίες, στους δρόμους της πόλης δίνοντας παλμό  φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού όπως «στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, Σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή: ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί».

 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Χρήστο Ποτόλια, πρόεδρο του ΔΣ της επιτροπής Ειρήνης Καβάλας όπου κατήγγειλε την σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας από ΗΠΑ και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που εχθές βομβάρδισε το νοσοκομείο της Γάζας με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς κατά πλειοψηφία γυναίκες και μικρά παιδιά. Κατήγγειλε επίσης την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ για να δηλώσει στήριξη στο Ισραηλινό κράτος. Ανέδειξε την ανιστόρητη προπαγάνδα που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ.

 

Χαρακτηριστικά δήλωσε

 

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων και παλεύουμε για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.»

 

Ανέδειξε την αναγκαιότητα οργάνωσης του λαού και κάλεσε σωματεία, συλλόγους και φορείς να πάρουν θέση.

 

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που διαμένουν στην Δομή προσφύγων της Καβάλας που χαρακτηριστικά έδειχναν φωτογραφίες από τα κινητά τους από τα βομβαρδισμένα σπίτια τους.

 

Σωματεία και φορείς θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές δράσης και αγώνα, ώστε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας.

 

Να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, για να ζουν ειρηνικά οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

(δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης)