Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας από πολίτες που σπεύδουν να ανανεώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να αποφύγουν τη νέα.

 

Οι εικόνες αυτές άρχισαν εδώ και λίγες ημέρες να παρατηρούνται και στα αστυνομικά τμήματα του νομού Καβάλας.

 

Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας Νίκος Ίμβρος τόνισε πως το φαινόμενο με τις ουρές από σήμερα έχει αρχίσει να βελτιώνεται καθώς πλέον απαιτείται ραντεβού για την αναθεώρηση της ταυτότητας.

 

Όπως είπε αν έρθει κάποιος πολίτης με μια ταυτότητα που έχει εκδοθεί παραδείγματος χάριν το 2017, το 2018 καθώς δεν λήγει η διάρκειά της για να χρειάζεται ανανέωση ή δεν είναι κατεστραμμένη για να υπάρχει αυτή η ανάγκη τότε δεν γίνεται επανέκδοση της ταυτότητας.

 

Αν ο πολίτης επιμένει να την αλλάξει απλώς αυτό δεν θα γίνει είπε ο κ. Ίμβρος και κατά συνέπεια καλό θα ήταν να μην σπεύσει στο αστυνομικό τμήμα.

 

Επισήμανε πως με τη διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων οι αστυνομικοί θα επιφορτιστούν και με το σκανάρισμα των φωτογραφιών των πολιτών με τα μηχανήματα που έχει προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία.

 

Όπως είπε δεν υπάρχει το προσωπικό στην αστυνομία έτσι όπως είναι σήμερα για να ανταπεξέλθει στην εφαρμογή και αυτού του μέτρου.

 

Για τις ταυτότητες είπε πως οι αστυνομικοί τις έχουν από το 2010 και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.