Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει την εκδικητική ενέργεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ενήμερος» στην Καβάλα, να απολύσει τη δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μελανία Σιδηροπούλου, όταν αυτή άσκησε το νόμιμο δικαίωμά της σε επίσχεση εργασίας.

 

Η εργαζόμενη, στην οποία οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών, αρνήθηκε την παράλογη εργοδοτική απαίτηση να απολυθεί χωρίς αποζημίωση με «αντάλλαγμα» μια σύμβαση ορισμένου χρόνου σε διάδοχο εταιρικό σχήμα, το οποίο προετοίμασε με αμφίβολους σκοπούς ο ιδιοκτήτης του «Ενήμερου», Διονύσης Βαχλιώτης. Προέβη κατόπιν σε επίσχεση εργασίας.

 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία να ακυρώσει την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου. Ο εκδότης θα όφειλε να αναζητεί τρόπους για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος αντί να καταφεύγει σε τέτοιες προκλητικές και εκδικητικές ενέργειες.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, που θα συμπαρασταθεί στις διεκδικήσεις της συναδέλφου και θα υπερασπιστεί στο πλευρό της τα δικαιώματά της,  καλεί τον εκδότη να εξοφλήσει σε όλους τους εργαζόμενους του «Ενήμερου» τα δεδουλευμένα που οφείλει. Επιπλέον, θα παρακολουθεί με πολλή προσοχή την επιχειρηματική δραστηριότητά του ως προς τους όρους της νομιμότητάς της και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο