Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ονειρούπολης στη Δράμα, από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, μέρα προς μέρα, με τις ώρες έναρξης και τα σημεία των εκδηλώσεων.

 

Δείτε παρακάτω τις δράσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις της φετινής Ονειρούπολης.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2015-2016

 

Καθημερινά 9.00-14.00 προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-15.00 Ισόγειο Δημαρχείου Δράμας. Τα τμήματα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Δήμου Δράμας, «Το Χαμόγελό μας», μας προσκαλούν σε Χριστουγεννιάτικο Bazaar χειροποίητων δημιουργιών.

 

19.00 Μετά το τέλος του εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας …το παραμύθι αρχίζει στο Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας. Όλα έτοιμα; Φώτα, μουσικές και λαμπεροί ξυλοπόδαροι πλησιάζουν στη σκηνή! Η «Ονειρούπολη» ανοίγει τις πύλες της! Κι ο Άη Βασίλης; Δεν είναι έτοιμος ακόμη; Τα αγαπημένα του κλοουνοξωτικά ο Κρόκο και ο Λίνο ολοκληρώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της πρώτης επίσημης εμφάνισής του! Μαζί τους η Ζαβολοπαρέα της «Ονειρούπολης» με τις ζαχαρένιες νεράιδες της Έλενας Καλφοπούλου, τον υποδέχονται μαζί με τον Θέμη Γιωργαντά και την Μαλού.

 

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

 

Ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας.

 

11.00 Κεντρική σκηνή. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης.

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Η ομάδα του Move it fitness club Drama, μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε σε ρυθμούς Samba, Salsa, Merenque, Cha Cha, Mambo αλλά και με δυναμικές κινήσεις Hip Hop. Και φέτος υπόσχονται να μας εκπλήξουν ευχάριστα! 

19.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. 13η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών Δράμας. Εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Στάθη, Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός «Οι Δομέστικοι της Δράμας» (Χοράρχης Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ) και ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Δράμας (Χοράρχης Κωνσταντίνος Παυλίδης).

 

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Οι Βboy Goufi, Βboy shy, bboy tserke σε συνεργασία με τον Norme, τον Πανάγο mc k, τον Ψυχοδικαστή θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» με σκοπό να μας καταπλήξουν με τις break dancing ικανότητες τους και με την ζωντανή hip hop μουσική τους!

 

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

 

10:00-14:00 Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας. Ο Σύλλογος Αλκυόνη Ν. Δράμας στολίζει το δικό του δεντράκι και μας καλεί να φτιάξουμε μαζί τα γαλάζια μας στολίδια και να φωτίσουμε και εμείς την «Ονειρούπολη» με το δικό μας γαλάζιο χρώμα.

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιφύτου θα μας ταξιδέψει με παραδοσιακούς χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου.

 

14.00-15.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Το Δύσωρο» θα μας μαγέψει με χορούς από την Αν. Μακεδονία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραχωνίου, «Άγιος Γεώργιος Θάσου», θα μας παρουσιάσει νησιώτικους και τοπικούς χορούς της Θάσου.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Το συγκρότημα Public Servants θα μας ξεσηκώσει με ρυθμούς rock και hard rock από τη δεκαετία του '80 και όχι μόνο.

 

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

 

12.00 Από την οδό Ηπείρου μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, τα κέντρα μπαλέτου Pirouette Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα χορεύουν για εμάς σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στο κέντρο της πόλης! Εμείς απλώς ακολουθούμε! Θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Κρηνίδων.

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής Θεσσαλονίκης θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

 

13.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Η ομάδα χορού «Chorodrama» του Συλλόγου Λατινοαμερικάνικής Κουλτούρας «Culture Club» παρουσιάζει ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική με Τango Argentino, Salsa L.A, Bachata, Rueda De Casino. Mαζί και οι δάσκαλοι του συλλόγου Τάσος και Μίνα σε μια χορογραφία ειδικά για την «Ονειρούπολη»!

 

16.00-16.30 Κεντρική σκηνή. Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά», θα μας μεταφέρει στην αλησμόνητη πατρίδα του Πόντου με χορούς από διάφορες περιοχές του.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Το συγκρότημα Κings που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στο Youtube με εκατομμύρια views έρχεται να ξεσηκώσει τη Δράμα και όχι μόνο! Η εκρηκτική Antonella και ο μοναδικός Γιάννης, υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά που θα ανεβάσει «επικίνδυνα» την θερμοκρασία του κεφιού μέσα στο χειμώνα!

 

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας θα μας ταξιδέψει με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

19.30 Κεντρική είσοδος «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας). Το 19ο HolisteRUN (Νυχτερινό τρέξιμο) ξεκινά με δύο διαδρομές 5 χλμ. και 10 χλμ. Εγγραφές 19:30 έως 20:45. Εκκίνηση 21:00 αυστηρά! Πριν την εκκίνηση συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πληροφορίες και εγγραφές www.holisteRUN.com

 

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

19.30-21.00 Κεντρική Σκηνή. Η εκπομπή «Πιάστε την …Ντέπυ» με την Ντέπυ Κουνατιάδου και τον «Star B. Ελλάδος» επί σκηνής «Ονειρούπολης». Ελάτε να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε, να παίξουμε μαζί και να κερδίσετε πλούσια δώρα !

 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Δεν χρειάζεται να πατήσουμε κάποιο κουμπί, ούτε να γυρίσει κάποια καρέκλα. Οι Stavento θα είναι μαζί μας, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για ένα υπερθέαμα. Ο Μιχάλης και ο Βαγγέλης με τα 70.000.000 views είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακόμα και τον Άη Βασίλη να χορέψει στους ρυθμούς των τραγουδιών τους. Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να χάσει αυτή τη συναυλία;

 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην Ονειρούπολη ! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

17.30-19.00 Κεντρική σκηνή. Η ομάδα κουκλοθέατρου «Τικ-Νικ» παρουσιάζει «Χειμερινά Παραμύθια» με μεγάλες κούκλες Μάππετ !

 

19.00 Πλατεία Ελευθερίας. D.J.’s στα πλατό της «Ονειρούπολης». Ο Jiannis Maliouras και ο Akis Akito ανεβάζουν τους ρυθμούς και τη θερμοκρασία με ελληνικές και διεθνείς επιλογές.

 

19.30-20.30 Κεντρική σκηνή. «Τα αινίγματα των καλικάντζαρων» παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή. Χριστούγεννα και οι καλικάντζαροι αφήνουν τις σκοτεινές σπηλιές του κάτω κόσμου για να ανέβουν πάνω στη γη και να κάνουν τις ζαβολιές τους ! Ποιός θα λύσει τα αινίγματα των καλικατζάρων για να σωθεί το Χριστουγεννιάτικο γλέντι στην «Ονειρούπολη»;

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

 

Δράση στα Λύκεια του Δήμου Δράμας. «Ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS». Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της προάσπισης της υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α., και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υλοποιούν πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης.

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

10.00-14.00 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού λειτουργεί τα εργαστήριά του για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» και ετοιμάζει μαζί τους ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Κουδουνίων Δράμας θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου.

 

19.00-21.00 Κεντρική σκηνή.

 

Η Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης «Ωδείο Φαέθων» υπό τη γενική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας, Ευαγγέλου Καψάλη, μαγεύει με τραγούδια μοντέρνου ρεπερτορίου. Την εκδήλωση ξεκινά η πρωτοεμφανιζόμενη Sunny Ioannidou με την επιτυχία της «Selfie».

 

19.00-21.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Σύλλογος Φίλοι Δραμινών Μουσικής, ο «Αρίων» πραγματοποιεί την καλλιτεχνική εκδήλωση «Τραγουδήστε μαζί μας».

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

 

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζίδα» παρουσιάζει τοπικούς Πυλαιώτικους και Μακεδονικούς χορούς.

 

12.00 Κεντρική είσοδος «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας). Χρώματα, μουσική, χορός! Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν στους δρόμους της πόλης στους ρυθμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας. Τις συνοδεύουν η ξυλοπόδαρη Νεράιδα του χιονιού με το ξωτικό της από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο».

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Πολιτιστικής Εστίας Νευροκοπίου χορεύουν και μας ταξιδεύουν στους ρυθμούς της σύγχρονης διεθνούς μουσικής.

 

12.30-13.30 Κεντρική σκηνή. Ελάτε με κέφι για ρυθμό! H σχολή χορού Fouette' μας παρουσιάζει σύγχρονο, Hip Hop, Popping, Break Dance, Latin.

 

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πόντος ζωντανεύει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυλοποτάμου που θα μας παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

 

14.00-14.30 Κεντρική σκηνή. Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» με αγάπη θα μας ταξιδέψει, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα.

 

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Το χορευτικό τμήμα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας παρουσιάζει χορούς από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές από την Επισκοπή Ναούσης.

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Το Tabata training στην «Ονειρούπολη». Παρουσίαση της υψηλής εντάσεως γυμναστικής η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή μας και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την 4λεπτη προπόνηση.

 

19.00-19.30 Κεντρική σκηνή. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας.

 

20.00-20.30 Κεντρική σκηνή. Η Λέσχη Ποντίων Δράμας μας ταξιδεύει με ποντιακούς ρυθμούς.

 

20.30 Μπροστά από την Κεντρική Σκηνή. «Ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS». Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της προάσπισης της υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α, και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υλοποιούν πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει άναμμα των κεριών του συμβόλου Red Ribbon, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών τόσο στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» όσο και στους χώρους διασκέδασης.

 

20:30-22:00 Κεντρική Σκηνή. Στα deck’s ο γνωστός σε όλους μας D.J. Themi Undergroove. Οι μουσικές του θα μας συντροφεύσουν για δυο ώρες.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

 

10.45-11.15 Κεντρική σκηνή. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Λημνιών Ν. Καβάλας θα μας διασκεδάσει χορεύοντας χορούς της Λήμνου και των άλλων νησιών του Αιγαίου.

 

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Ο Α.Γ.Σ. «Δόξα Βώλακα» θα χορέψει στην σκηνή της Ονειρούπολης σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

 

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με γιορτινή διάθεση από τις σχολές χορού των Έλενα Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου. Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τις σχολές Δράμας και Χωριστής.

 

13.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Τα τμήματα κλασσικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου Σερρών, παρουσιάζουν αποσπάσματα από το Χριστουγεννιάτικο έργο του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης», καθώς επίσης και χορογραφίες μοντέρνες, jazz και χιπ-χοπ. Οι μπαλαρίνες της σχολής, μικρές και μεγάλες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας στο κοινό ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο θέαμα. Υπεύθυνη Δασκάλα Χορού: Ελισάβετ Δομοκτσή

 

13.30-15.00 Κεντρική σκηνή. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας υποδέχεται και φιλοξενεί το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Πανοράματος Θεσσαλονίκης και το τμήμα νέων Πυλαίας και παρουσιάζουν μαζί πρόγραμμα με χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Θεσσαλία.

 

16.00-16.30 Κεντρική σκηνή. O Πολιτιστικός Σύλλογος «Κύριλλος και Μεθόδιος» παρουσιάζει χορούς από την Κεντρική Μακεδονία με το εφηβικό του τμήμα.

 

16.30-17.00 Κεντρική σκηνή. O Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων Δήμου Χαλκηδόνας «Στο μπαλκόνι των Αστεριών», μας ταξιδεύει σε έντεχνους ρυθμούς.

 

17.30-19.00 Μικρή σκηνή. Η Θεατρική ομάδα του συλλόγου φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, παρουσιάζει το μαγικό παραμύθι με τίτλο «Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα», μια παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γιαγκάζογλου Παρασκευής (Αν. Καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής, Α.Π.Θ.).

 

19.00 Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» Π.Ε. Δράμας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» παρουσιάζει 2ωρη μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Καλήν εσπέραν...» που περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Ελλάδας και των Αλησμόνητων Πατρίδων. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου «Προφήτης Ηλίας» με έθιμα και χορούς του Πόντου.

 

20.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου Καβάλας μας ταξιδεύει «Παρέα με το Μάνο» Χατζιδάκι και πλημμυρίζει τις ψυχές μας με ονειρεμένες μελωδίες αυτές τις μαγικές μέρες των Χριστουγέννων.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Μουσική συναυλία σε έντεχνους ρυθμούς από το μουσικό σχήμα του Μάριου Σαμδάνη. Την συναυλία ανοίγει η πρωτοεμφανιζόμενη Sunny Ioannidou παρουσιάζοντας την επιτυχία της «Selfie».

 

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.30-19.00 Κεντρική σκηνή. Τα χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Καππαδοκία και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Μια γιορτινή βραδιά πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τις εικόνες παλιών κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών και κινουμένων σχεδίων, ντυμένων με τους τζαζ ήχους του πιανίστα Δημήτρη Βερδίνογλου.

 

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00 Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» Π.Ε. Δράμας. Σσσσσς ...ησυχία! «Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το ρεβίθι...». Το παραμύθι μας αρχίζει και ζωντανεύει ξανά εδώ, στην πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης μας! Στην «Ονειρούπολη» επιστρέφει ξανά, ο αγαπημένος μας ήρωας ...Ρούλης ο Δραμινούλης, σε μια μαγευτική θεατρική παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί από τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Δράμας.

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην Ονειρούπολη ! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Η Nansy Hantour μας ταξιδεύει με ρυθμούς ανατολής. Η Nansy Hantour μαζί με τις μαθήτριες της από τα κέντρα μπαλέτου Pirouette μας παρουσιάζουν την δουλειά τους και μας παρασύρουν σε ανατολίτικους ρυθμούς. Μαζί τους μια ακόμη έκπληξη. Ποια θα είναι αυτή;

 

19.30  Κεντρική σκηνή. Οι Frequency Blenders, πέντε νέοι που αγαπούν και έχουν μεράκι για τη μουσική χωρίς ταμπέλες και όρια στα είδη της. Στόχος, να ψυχαγωγούν το κοινό με αναμείξεις διαφόρων μουσικών ακουσμάτων.

 

20.00 Πλατεία Θ. Αθανασιάδη. Happening με κέφι, μουσική και εδέσματα από το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού.

 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

18.00-20.00 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δράμας. «Ο Άη Βασίλης στις στέγες των σπιτιών και τις καρδιές των παιδιών» Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το 16ο Νηπιαγωγείο Δράμας.

 

19.00 Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» Π.Ε. Δράμας. Ο Σύλλογος Γονέων -Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμεΑ, «Αγωνιστές» διοργανώνει εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και  κάλαντα για τα παιδιά του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές» με τη χορωδία της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό την διδασκαλία και διεύθυνση των κ.κ. Παπαδοπούλου Αλεξάνδρας και Παυλίδη Κωνσταντίνου.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Έχοντας κατακτήσει τις Αθηναϊκές σκηνές έρχεται και στην σκηνή της «Ονειρούπολης» για μια βραδιά χωρίς προηγούμενο ! Ο αγαπημένος μας Stan υπόσχεται να μας διασκεδάσει με τις επιτυχίες του και όχι μόνο …προσφέροντας ένα μοναδικό show. Θα είμαστε όλοι εκεί…

 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

19.00 Διασταύρωση Βεργίνας και Εθνικής Αμύνης. Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, συνεργάζεται με τα Κ.Α.Π.Η. του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός και Γυναίκα» παρουσιάζοντας ένα ευχάριστο πρόγραμμα Άθλησης και  Κίνησης.

 

19.00 Κεντρική σκηνή. Τα αγαπημένα κλοουνοξωτικά των παιδιών, ο Κρόκο & ο Λίνο, η ζαβολοπαρέα και ο Άη Βασίλης αυτοπροσώπως, γιορτάζουν τα πιο γλυκά γενέθλια της «Ονειρούπολης» και μας περιμένουν να απολαύσουμε ένα θέαμα γεμάτο γέλια και εκπλήξεις!

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

9.00-21.00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» Παίξε και εσύ με τα Lego Mindstorms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstorms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

 

10.00-14.00 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού λειτουργεί τα εργαστήριά του για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» και ετοιμάζουμε μαζί ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου παρουσιάζουν ντόπιους και Θρακιώτικους χορούς.

 

18.30-19-00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους του Δήμου Προσοτσάνης παρουσιάζει χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.

 

18.30 Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας. Διάλεξη - ομιλία από την αρχαιολόγο κ. Βασιλική Πουλιούδη με θέμα «Ιστορικά και μυθικά στοιχεία από την αρχαία και Ρωμαϊκή Δράμα». Συνδιοργάνωση: Περιηγητική Λέσχη Δράμας, Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας και Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

 

19.00  Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας. «Χριστούγεννα στο Μουσικό». Παραδοσιακά κάλαντα, βυζαντινοί ύμνοι και χριστουγεννιάτικη μουσική από τις χορωδίες και ορχήστρες του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

 

19.30-21.00 Μικρή σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο. Εισήγηση: Γαβριήλ Τζάφκας.

 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

 

10.00-21.00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» Παίξε και εσύ με τα Lego Mindstorms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstorms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

 

10.00-14.00 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Διήγηση γαλλόφωνων παραμυθιών στα ελληνικά, από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

 

10.00-14.00 «Εργαστήρι του Άη Βασίλη». Οι κατασκευές με τους μικρούς μας φίλους αποπνέουν άρωμα Γαλλίας. Είναι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με οικολογική συνείδηση από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

 

10.00-14.00 Εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι». «Αλλάζοντας τον κόσμο με το πιρούνι μας» Η δράση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το σπίτι του «Πελίτι» και θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, κατασκευές με σπόρους, ομιλίες, μουσική και πολλές εκπλήξεις!

 

10:00-11.30 Κεντρική σκηνή. Η χορωδία και το χορευτικό από το Κ.Α.Π.Η. Φιλύρου Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη θα χορέψουν για μας και θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικους σκοπούς και κάλαντα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιονερίου Κιλκίς «το Μιστί» και η Ένωση Σμυρναίων Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος θα μας σεργιανίσουν σε Καππαδοκικούς και Μικρασιάτικους ρυθμούς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει Μακεδονικούς χορούς.

 

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Οι σχολές Corte βάζουν τα γιορτινά τους! Μικρές μπαλαρίνες και μοντέρνα ξωτικά πλημμυρίζουν τη σκηνή της «Ονειρούπολης».

 

12.00 Αφετηρία Δικαστικό Μέγαρο Δράμας. Χρώματα, μουσική και χορός! Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού  Έλενας Αγγέλοβα & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν στους δρόμους της πόλης στους ρυθμούς της Φιλαρμονικής Χωριστής. Θα τις συνοδεύσουν ο εντυπωσιακός ξυλοπόδαρος Άη Βασίλης με την Αγιοβασιλίνα του από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο»!

 

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Επίδειξη Taekwon-Do ITF από τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» Δράμας. Αθλητές ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας μας παρουσιάζουν τον μαγευτικό κόσμο του Taekwon-Do ITF.

 

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Σ.Ε.Ρ.Γ. μας παρουσιάζει τον υπέροχο κόσμο και τα οφέλη της Ρυθμικής Γυμναστικής. Ελάτε να τον θαυμάσετε…

 

14.00-14.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κισσαρίου «Άγιοι Πέτρος & Παύλος» παρουσιάζουν τα δρώμενα «Τα Eννιά Φαϊά» καθώς και κάλαντα και χορούς από την περιοχή της Θράκης .

 

15.00-16.00  Κεντρική σκηνή. Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου Δράμας «Το Καρς» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Κουτσή» σε ποντιακή διάλεκτο. Η παραδοσιακή χορωδία τραγουδά κάλαντα του Πόντου, της Μακεδονίας, του Βυζαντίου και τα χορευτικά τμήματα χορεύουν χορούς από τον Πόντο.

 

16.30-18.00 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» υποδέχεται τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «Το Κάστρο» και μας γεμίζουν με ήχους και χορούς της Θράκης σε ένα μεγάλο γλέντι για όλο τον κόσμο.

 

18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» χαρίζουν χρώματα, μουσικές και χορούς με τα τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων «Ακρίτες Ν. Κρώμνης», «Κομνηνοί», «Θρακική Εστία» και «Παμμικρασιατικός».

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα γιορτάζοντας τα 34 χρόνια λειτουργίας τους, παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες χαρίζοντας κέφι και πολύ χορό.

 

18.30 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού θα μας παρουσιάσει αναπαράσταση του Χριστουγεννιάτικου τοπικού εθίμου της «Καντίλκας».

 

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού-Δενδρακίων «Ρωμανία» παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο και υποδέχεται τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβαλλουρίου Κερκυρας που μας ταξιδεύει με την χορωδία και το χορευτικό του τμήμα στην …Κέρκυρα!

 

19.30-21.00 Μικρή σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο. Εισήγηση: Γαβριήλ Τζάφκας.

 

20.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Επίδειξη Taekwon-Do από τον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας «Zen». Τμήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών.

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

 

10.00-21.00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» Παίξε και εσύ με τα Lego Mindstorms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstorms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

 

11.00-11.30 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με χορευτικές δημιουργίες από το τμήμα μπαλέτου Δήμου Προσοτσάνης.

 

11.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» παρουσιάζουν παραδοσιακά παιχνίδια της Ελλάδας. Εφοδιαστείτε με κέφι και λάβετε θέση!

 

11.30-12.30 Κεντρική σκηνή. Τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα γιορτάζοντας τα 34 χρόνια λειτουργίας τους, παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες χαρίζοντας κέφι και πολύ χορό.

 

12.00 Κεντρικά σημεία της πόλης. Το συγκρότημα κρουστών Blocko Da Grecia «Fasarioso» μας ξεσηκώνει με Βραζιλιάνικους και Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς.

 

13.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα από τη Μικρά Ασία.

 

13.30 Σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το Λύκειο Ελληνίδων τραγουδά τα κάλαντα της Θράκης και αναπαριστά το «Έθιμο της Καμήλας» από την Θράκη, δίνοντας μια αυθεντική παραδοσιακή νότα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.

 

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα έθιμα, κάλαντα, ευχές και χορούς της Θράκης.

 

14.00-15.30  Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας», ο Σύλλογος Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών Κάτω Νευροκοπίου και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αλιστράτης παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικα έθιμα, κάλαντα και χορούς της Ελλάδας και των Αλησμόνητων Πατρίδων.

 

16.30-17.30 Κεντρική σκηνή. Χοροί και τραγούδια της Ηπείρου από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Κάτω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης «Η Αναγέννηση». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης χορεύει σε Θρακιώτικους ρυθμούς.

 

18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» παρουσιάζουν τον Μουσικό Σύλλογο «Αρίων» που γεμίζει την ατμόσφαιρα με μουσικές και ρυθμούς για όλους.

 

19.30-21.00 Μικρή σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο. Εισήγηση Γαβριήλ Τζάφκας.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Ο αγαπημένος μας συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος, πιστός στο ραντεβού του με την «Ονειρούπολη», έρχεται για να προσφέρει μία αξέχαστη μουσική βραδιά με τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Μια συναυλία για να απολαύσουμε το Γιώργο Παπαδόπουλο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

 

20.00  Δημοτικό Ωδείο Δράμας. «Τα Χριστούγεννα του Ζορμπά». Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και τις χορωδίες του παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι από τον Handel στον Mozart, από τον Beethoven στον Grieg, από τον Shostakovich στον Preisner & Samara και κλείνει με τον μυθιστορηματικό αντι-καθρεπτισμό του μεγάλου μας λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» με την υπέροχη μουσική του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη.

 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

 

12.00-14.00 Κεντρική πλατεία. Δύο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα αγάλματα ζωντανεύουν μέσα από δυο λευκά κάδρα με την τεχνική της παντομίμας. Ένα πρωτότυπο θέαμα δρόμου από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο».

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Τα χορευτικά παιδικά  τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Καππαδοκία και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

18.00-20.00 Πλατεία Ελευθερίας. Ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας μας περιμένει με τα ξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Αφήστε την ευχή σας να πετάξει ψηλά με τα αιωρούμενα φανάρια.

 

18.30-19.30 Κεντρική σκηνή. Ένα συνονθύλευμα μουσικής, χορού, παιχνιδιού και παραμυθιού παρουσιάζουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα καθώς και το τμήμα χορωδίας ενηλίκων του Συλλόγου Εβριτών Ν.Δράμας «Ο Έβρος». Ακούσματα παραδοσιακά και όχι μόνο, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας …μια μικρή και ίσως αληθινή ιστορία…

 

19.00 Πλατεία Ελευθερίας. D.J.’s στα πλατό της «Ονειρούπολης». Ο Jiannis Maliouras και ο Akis Akito ανεβάζουν τους ρυθμούς και τη θερμοκρασία με ελληνικές και διεθνείς επιλογές.

 

19.00 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας πραγματοποιεί την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της στην οποία περιλαμβάνεται ομιλία σχετική με το πνεύμα των ημερών.

 

19.30 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Η Ορχήστρα, την οποία δημιούργησε, διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος Μιχάλη Κζούνιας, αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του κολλεγίου .

20.00-20.30 Κεντρική σκηνή. Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Απόλλων» Καλού Αγρού Δράμας παρουσιάζει κάλαντα, έθιμα και χορούς των προσφύγων κατοίκων του χωριού.

 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

 

12.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Χωριστής & Ξηροποτάμου.

 

18.00-19.00 Πλατεία Ελευθερίας. Τα ξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο» …τρελάθηκαν! Κατεβαίνουν στην πλατεία της πόλης και παίζουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους.

 

18.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Η πολυβραβευμένη Μικτή Χορωδία Δήμου Δράμας, γνωστή σε όλη τη χώρα, με την πολυετή εμπειρία της μας ταξιδεύει με γνωστές Χριστουγεννιάτικες ελληνικές και διεθνείς μελωδίες στη μαγεία των Χριστουγέννων.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Η Θρακική Εστία Δράμας θα περιδιαβεί τους δρόμους της πόλης μας καλαντίζοντας και χορεύοντας υπό τους ήχους της γκάιντας, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στην γιορτινή ατμόσφαιρα. Η μουσικοχορευτική διαδρομή θα μας οδηγήσει στον χώρο της «Ονειρούπολης» όπου θα παρουσιαστούν χοροί από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

 

11.30-13.00 Κεντρική σκηνή. Θεατρικό με την Νεράιδα των Χριστουγέννων Λίλα Παντελίδου. Μουσική, χορός, κέφι, χαμόγελο για όλα τα παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά!

 

13.30-14.30 Κεντρική σκηνή. Οι Μουσικομικρούληδες ανεβαίνουν στη σκηνή της «Ονειρούπολης» και καλούν όλους τους μικρούς φίλους να παίξουν παρέα! Μουσικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς και δωράκια περιμένουν όλους!

 

18.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Άη Βασίλης θα παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του τμήματος πιάνου της Γιάννας Τριποδιανάκη με παραδοσιακά κάλαντα και τη συμμετοχή μαθητών των τμημάτων της Χ. Γκλαβοπούλου, Π. Λαμπριανίδη και Δ. Παυλίδου.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Τα λόγια είναι περιττά για τον Γιώργο Σαμπάνη! Ο πρωταθλητής στίβου και «πρωταθλητής» της μουσικής έρχεται για να μας ξεσηκώσει με τη φωνή και τις μελωδίες του. Συνθέτοντας μουσική για τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και έχοντας κατακτήσει τις μουσικές σκηνές έρχεται να κατακτήσει κι εμάς σε μια ανεπανάληπτη βραδιά !

 

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Παραμονή Χριστουγέννων…

 

10.00-16.00 Μικρή σκηνή. Τα Χριστούγεννα της Προσφοράς για τα αδεσποτούλια της πόλης μας! Την παραμονή των Χριστουγέννων η Μικρή Σκηνή της «Ονειρούπολης» μεταμορφώνεται σε εργαστήρι. Πλάθουμε και ψήνουμε σκυλομπισκότα, τα στολίζουμε με χρώματα και αγάπη και κερνάμε τα αδέσποτα της πόλης μας. Και ο σκυλάκος Μόντι, που ξέρει πόσο σπουδαίο είναι αυτό που κάνουμε θα μας τραγουδήσει με την συνοδεία φυσαρμόνικας τα σκυλοκάλαντα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας».

 

11.30 Οδός Σκρά. Τα κέντρα μπαλέτου «Pirouette» Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα χορεύουν για εμάς σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στο κέντρο της πόλης …εμείς απλώς ακολουθούμε ! Θα συνοδεύει η Φιλαρμονική του Καλού Αγρού.

 

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Η ομάδα κουκλοθέατρου «Τικ-Νικ» παρουσιάζει «Τα Μαγικά Χριστούγεννα» με μεγάλες κούκλες Μάππετ !

 

12.00-14.00 Πλατεία Ελευθερίας. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι κι αν σακούλι δεν βρεθεί δεν πειράζει, φτιάξ’ το εσύ!» Ελάτε να ετοιμάσουμε τον κουμπαρά για τα κάλαντα! Υπεύθυνη Δράσης: Ορφανίδου Ράνια

 

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους του Δήμου Προσοτσάνης παρουσιάζει χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Ένα απόγευμα γεμάτο συναυλίες από τα νεανικά συγκροτήματα της Modern Music Academy με ήχους Pop, Rock-Hip, Hop-Blues.

 

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια Πολλά «Χριστός γεννάται δοξάσατε…»

 

11.30-13.00 Κεντρική σκηνή. Μια ημέρα βγαλμένη από παραμύθι! Η Νεράιδα των Χριστουγέννων Λίλα Παντελίδου έρχεται για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης»! Θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, χορός και πολλές εκπλήξεις μας περιμένουν!

Ακολουθούν οι βραβεύσεις των διαγωνισμών Παραμυθιού και Ζωγραφικής-Αφίσας της «Ονειρούπολης». Ποιός θα βραβεύσει τους νικητές;

 

13.00 Κεντρική σκηνή. Το ολοζώντανο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», ζητάει από τα παιδιά να το στολίσουν και τα παρασύρει στο δικό του παραμύθι με χαρούμενους ρυθμούς ενώ ο Δήμαρχος Δράμας μοιράζει ευχές και ενθύμια στους μικρούς επισκέπτες.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Η «Ονειρούπολη» υποδέχεται τους ΕΚΜΕΚ. Μουσικές από Manu Chao μέχρι Κηλαηδόνη κι από Calexico μέχρι Χιώτη. Βασικά συστατικά της συνταγής τους …γερές δόσεις ενέργειας και χορού ! Πάντα έτοιμοι να αλλάξουν τα φώτα σε κάθε μελωδία που θα τους εμπνεύσει. Η μαγεία της έθνικ μουσικής σε συνδυασμό με την μαεστρία των ΕΚΜΕΚ δημιουργεί μοναδικές μελωδίες σκορπώντας ανεπανάληπτο κέφι !

 

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

 

11.00-11.30 Κεντρική σκηνή. Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Αθανασίου Δήμου Δοξάτου μας μαγεύει με Χριστουγεννιάτικες και παραδοσιακές μελωδίες.

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αμισσού παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών τμημάτων του.

 

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας μας μεταφέρει στην Ηπειρώτικη γη …με παραδοσιακούς χορούς.

 

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Το Tabata training στην «Ονειρούπολη». Παρουσίαση της υψηλής εντάσεως γυμναστικής η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή μας και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την 4λεπτη προπόνηση.

 

18.00-21.00 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού λειτουργεί τα εργαστήριά του για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» και ετοιμάζουμε μαζί ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 

18.30-19.00 Κεντρική σκηνή. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδριανής σκορπίζει κέφι και χαρά με χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας.

 

19.00-20.00 Μικρή σκηνή. Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση από την ομάδα «Πλάνη» με τίτλο «Το Άσπρο Καπέλο». Σ’ έναν όμορφο τόπο σαν το δικό μας ο μικρός Ορέστης πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση, τί επάγγελμα θα ακολουθήσει στη ζωή του. Διάφοροι «επαγγελματίες» περνούν από μπροστά του, όμως κανένας δεν τον εμπνέει. Ώσπου, συναντά έναν «επαγγελματία» διαφορετικό από τους άλλους που του εξηγεί ότι σημασία δεν έχει τί επάγγελμα θα ακολουθήσει, αλλά ποιό «καπέλο» θα αποφασίσει να φορέσει. Και τότε όλα θα αλλάξουν στα μάτια του μικρού μας φίλου!

 

19.30 Πλατεία Ελευθερίας. Οι «Caney Band» ονομάζουν το live τους «The Experiment Live» καθώς επιχειρούν να συνδυάσουν διάφορα είδη μουσικής Pop, Rock, Country, Jazz και χριστουγεννιάτικες διασκευές εναρμονισμένες με το χριστουγεννιάτικο κλίμα της «Ονειρούπολης». 

 

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

 

11.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Σαχταρίτσα» από τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Αργυρούπολης «Η Αναγέννηση» καθώς επίσης και χορούς από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου «Ακρίτες Ν. Κρώμνης».

 

11.30 Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας). Ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Δράμας (Σ.Κ.Α.Δ.) διοργανώνει αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης Δράμας» 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες στη μνήμη Νίκου Βαλδίρκα.

 

11.30-12.30 Κεντρική σκηνή. Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου της Ένωσης Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Καλαντάρτς και νέον έτος, άμον πάντα και οφέτος» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Αμαραντίδη.

 

12.30-13.30 Μικρή σκηνή. Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση από την ομάδα «Πλάνη» με τίτλο «Το Άσπρο Καπέλο». Σ’ έναν όμορφο τόπο σαν το δικό μας ο μικρός Ορέστης πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση, τί επάγγελμα θα ακολουθήσει στη ζωή του. Διάφοροι «επαγγελματίες» περνούν από μπροστά του, όμως κανένας δεν τον εμπνέει. Ώσπου, συναντά έναν «επαγγελματία» διαφορετικό από τους άλλους που του εξηγεί ότι σημασία δεν έχει τί επάγγελμα θα ακολουθήσει, αλλά ποιό «καπέλο» θα αποφασίσει να φορέσει. Και τότε όλα θα αλλάξουν στα μάτια του μικρού μας φίλου!

 

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Επίδειξη Taekwon-Do από τον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας «Zen». Τμήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών.

 

14.30-15.00  Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Θερμαϊκού «Απόλλων» μας ταξιδεύει με χορούς της Μακεδονίας.

 

15.30-16.00 Κεντρική σκηνή. Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου & Φίλοι Παραδοσιακού χορού θα μας παρουσιάσουν χορούς από τα νησιά του Αιγαίου & τα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

16.00-16.30 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος της Ένωσης Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος» παρουσιάζει χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, με τα τμήματα Παίδων και Ενηλίκων.

 

18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» μας ταξιδεύουν με μουσική συναυλία.

 

18.00-19.00 Μικρή σκηνή. Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση από την ομάδα «Πλάνη» με τίτλο «Το Άσπρο Καπέλο». Σ’ έναν όμορφο τόπο σαν το δικό μας ο μικρός Ορέστης πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση, τί επάγγελμα θα ακολουθήσει στη ζωή του. Διάφοροι «επαγγελματίες» περνούν από μπροστά του, όμως κανένας δεν τον εμπνέει. Ώσπου, συναντά έναν «επαγγελματία» διαφορετικό από τους άλλους που του εξηγεί ότι σημασία δεν έχει τί επάγγελμα θα ακολουθήσει, αλλά ποιό «καπέλο» θα αποφασίσει να φορέσει. Και τότε όλα θα αλλάξουν στα μάτια του μικρού μας φίλου!

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Είναι το συγκρότημα των μεγάλων επιτυχιών. Έχουν κατακτήσει επανειλημμένες φορές την κορυφή του επίσημου ραδιοφωνικού AirPlay Chart ενώ τα views στο Youtube αγγίζουν τα μερικά εκατομμύρια. Είστε έτοιμοι να παρασυρθείτε από τη μουσική τους και να χορέψετε στους ρυθμούς τους; οι «REC» είναι έτοιμοι να μας προκαλέσουν και να μας μυήσουν στον μουσικό τους κόσμο.

 

19.30 Πλατεία Ελευθερίας. «Κοπιάστε στην παρέα μας μια τσικουδιά να πιούμε, λύρα, λαούτο και χορό απόψε να χαρούμε».Σε μια βραδιά με άρωμα από την λεβεντογέννα Κρήτη μας μεταφέρουν τα χορευτικά του συλλόγου Κρητικών «Η Μεγαλόνησος». Απολαύστε κρητική μουσική από το συγκρότημα του Γιώργη Σφακιανάκη.

 

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

 

11.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» προσκαλούν όλους του μικρούς φίλους και όσους αισθάνονται μικροί σε μια κεφάτη εκδήλωση με την αξιολάτρευτη ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Ελάτε με κέφι και αν δεν έχετε θα σας το φτιάξουμε εμείς!

 

12.00 Κεντρική σκηνή. Κυνήγι Θησαυρού για Φιλανθρωπικό σκοπό. Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) διοργανώνει ένα φανταστικό κυνήγι θησαυρού στο χώρο της «Ονειρούπολης» για φιλανθρωπικό σκοπό. Μέσα από το κυνήγι θησαυρού (Το κυνήγι του Dr. Drevilstein) οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Δράμας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 15 ετών και να έχουν μαζί τους από ένα αντικείμενο που θα δώσουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα αντικείμενα μπορεί να είναι ρούχα (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση), παιχνίδια ή σχολικά είδη. Κάθε ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από τρία έως πέντε άτομα. Οι νικητές του παιχνιδιού θα λάβουν ένα φανταστικό έπαθλο!

 

12.00-15.30 Κεντρική σκηνή. To ωδείο «Νεάπολις» έρχεται από την πόλη της Καβάλας, με την χορωδία του και με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας για να μας ταξιδέψει σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, με κάλαντα του τόπου μας. Διδασκαλία-διεύθυνση: Γιάννα Τριποδιανάκη. Τα τρία ροκ εργαστήρια Δημοτικού-Γυμνασίου & Λυκείου είναι έτοιμα να μας ξεσηκώσουν με γνωστές μελωδίες για να γιορτάσουμε μαζί αυτές τις τόσο ξεχωριστές ημέρες των γιορτών. Διδασκαλία-διεύθυνση Ευριπίδης Ταρασίδης.

 

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Η Νεανική Χορωδία της Μουσικής Σχολής «Δύβελος» παρουσιάζει πρόγραμμα από το Ελληνικό Έντεχνο Ρεπερτόριο. Την χορωδία πλαισιώνουν σπουδαστές και μαθητές της σχολής. 

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.00-20.00 Πλατεία Ελευθερίας. Δύο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα αγάλματα ζωντανεύουν μέσα από δυο λευκά κάδρα με την τεχνική της παντομίμας. Ένα πρωτότυπο θέαμα δρόμου από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο».

 

18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» διοργανώνουν συναυλία με το μουσικό σχήμα «Αρίων».

 

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αμισιανών Καβάλας αναδεικνύει τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας.

 

18.00-19.30 Ξενοδοχείο Ξενία. Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παρέλαση χορός, ρυθμός και κέφι. Οι εθελοντές του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού - Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» ακολουθούν τους χριστουγεννιάτικους ήχους του Άη Βασίλη. Διαδρομή: Ξενοδοχείο Ξενία – Εθ. Αμύνης - Πλατεία - Επιστροφή και άφιξη στις 19:00 στην Κεντρική Σκηνή της «Ονειρούπολης».

 

18.30-19.00 Κεντρική σκηνή. Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Αναγεννηθείσα Μακεδονία» Χωριστής μας παρουσιάζει χορούς από τη Μακεδονία.

 

20.00-21.00 Κεντρική σκηνή. 2ο Φεστιβάλ «Ονειρούπολης» «Ενώνουμε την Ελλάδα». Από την Κέρκυρα, η Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολίου και ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπενιτσών και από την Αθήνα και την Καισαριανή το Κέντρο χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη» επισκέπτονται τη Δράμα και την «Ονειρούπολη» και παρουσιάζουν μουσικές και χορούς από τον τόπο τους.

 

20.00 Αίθουσα Δημοτικού Ωδείου. Το τμήμα φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου από την «Modern Music Academy» σε συνεργασία με την Σχολή χορού «Corte» παρουσιάζουν ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι με κάλαντα από όλο τον κόσμο.

 

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

 

13.30-14.00  Κεντρική σκηνή. «Όταν η Θεσσαλία συναντά την Ήπειρο και τη Μακεδονία». Ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης Λάρισας παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από τη Θεσσαλία.

 

17.00-20.00 Μικρή σκηνή. Ο Σύλλογος «Αλκυόνη» σε συνεργασία με την ομάδα παιδαγωγών «Το Ατελιέ της Φανταστικής» οργανώνει ένα μαγευτικό απόγευμα παίζοντας με το φως και καθημερινά υλικά. Γνωρίζουμε τη μαγεία μέσω των φωτοτράπεζων! Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες! Κάντε έγκαιρα την κράτηση σας στο 6944631273

 

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Απολαμβάνουμε και τραγουδάμε Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες με την Παιδική Χορωδία Ν. Μαδύτου. Ακολουθεί μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Το ´Ελατο» από τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας Ν. Μαδύτου και της Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης.

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους - Παρανεστίου, «Ο Προφήτης Ηλίας», παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο.

 

18.00-21.00 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού λειτουργεί τα εργαστήριά του για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» και παίζουμε μαζί επιτραπέζια παιχνίδια.

 

19.30 Πλατεία Ελευθερίας. Μαθητές και φοιτητές παίρνουν τη σκυτάλη! Λαϊκή βραδιά με ερασιτέχνες δραμινούς μουσικούς και τραγουδιστές. Ενθουσιασμός και μεράκι στην παραμυθένια μουσική «Ονειρούπολη» !

 

19.30-20.30  Κεντρική σκηνή. Η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας γεμίζει με μουσικές τους δρόμους της πόλης δίνοντας την δική της ξεχωριστή νότα στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

 

21.00 Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» (Π.Ε. Δράμας). Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Σαν τα χιόνια» της θεατρικής ομάδας «Υδραματικοί» !

 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

 

11.30-12.30 Κεντρική σκηνή. Οι Μουσικομικρούληδες ανεβαίνουν στη σκηνή της «Ονειρούπολης» και καλούν όλους τους μικρούς φίλους να παίξουν παρέα! Μουσικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς και δωράκια περιμένουν όλους!

 

12.00-13.00 Μικρή σκηνή. «Ρομπέν των Δασών - η αληθινή ιστορία». Ο κουκλοθίασος «Redicolo» παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, ζωντανή μουσική, διάδραση, ανατρεπτικό χιούμορ και συναρπαστική εξέλιξη. Ένας διαφορετικός Ρομπέν των Δασών, επηρεασμένος από τον έντονο ατομικισμό της εποχής μας, που πολεμάει χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Τι θα γίνει όταν ο βασιλιάς αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το αδύνατο σημείο του;

 

12.00-14.00 Πλατεία Ελευθερίας. Οι Caney Band ονομάζουν το live τους «The Experiment Live» καθώς επιχειρούν να συνδυάσουν διάφορα είδη μουσικής Pop, Rock, Country, Jazz και χριστουγεννιάτικες διασκευές εναρμονισμένες με το χριστουγεννιάτικο κλίμα της «Ονειρούπολης».

 

13.00 Οδός Γ. Παπανδρέου. Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παρέλαση, χορός, ρυθμός και κέφι ! Οι εθελοντές του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού - Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» ακολουθούν τους χριστουγεννιάτικους ήχους του Άη Βασίλη. Διαδρομή: Γ. Παπανδρέου - Πλατεία - Άφιξη στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» στις 13:30.

 

16.30-17.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φτελιάς, Δήμου Δοξάτου παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο.

 

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διποτάμου, του Δήμου Παρανεστίου μας ταξιδεύει με Ποντιακούς ρυθμούς.

 

18.00-19.00 Μικρή σκηνή. «Ρομπέν των Δασών - η αληθινή ιστορία». Ο κουκλοθίασος «Redicolo» παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, ζωντανή μουσική, διάδραση, ανατρεπτικό χιούμορ και συναρπαστική εξέλιξη. Ένας διαφορετικός Ρομπέν των Δασών, επηρεασμένος από τον έντονο ατομικισμό της εποχής μας, που πολεμάει χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Τι θα γίνει όταν ο βασιλιάς αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το αδύνατο σημείο του;

 

18.00-21.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Πολιτιστικός-Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας» παρουσιάζει προβολή φωτογραφιών με ποιητικό λόγο και μουσική με τον τίτλο «Μαρτυρίες για μια γέννηση», με την Μαρία Κοσσιφίδου (Εκπαιδευτικό-Ποιήτρια).

 

19.30-21:00 Κεντρική σκηνή. Η Λίνα Ζηνά και φίλοι παρουσιάζουν πρωτότυπα κομμάτια και Groovy Rock-Blues διασκευές από τη δεκαετία του ΄50 έως σήμερα.

 

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

 

11.00-11.30  Κεντρική σκηνή. Η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου μας χαρίζει Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και μελωδίες.

 

12.00-14.00 Πλατεία Ελευθερίας. «Ντίγκι-ντάγκ και ντρίγκι-ντράγκ οργανάκια τραγουδάν μη βιαστείς να τα αγοράσεις έλα μόνο να τα φτιάξεις». Φτιάχνουμε το δικό μας μουσικό όργανο για τα κάλαντα! Υπεύθυνη Δράσης: Ράνια Ορφανίδου.

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

18.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική από τα νεανικά συγκροτήματα της Modern Music Academy με ήχους Pop, Rock-Hip, Hop-Blues.

 

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙA

 

13.00 Κεντρική σκηνή. Το ολοζώντανο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», ζητάει από τα παιδιά να το στολίσουν και τα παρασύρει στο δικό του παραμύθι με χαρούμενους ρυθμούς ενώ ο Δήμαρχος Δράμας μοιράζει ευχές και ενθύμια στους μικρούς επισκέπτες.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Το σχήμα των Κώστα Αντωνιάδη και Στέλιου Πετρίδη μας ταξιδεύουν σε λαϊκά μουσικά μονοπάτια !

 

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

 

11.30-13.00 Πλατεία Ελευθερίας. Θεατρικό παιχνίδι με την Νεράιδα των Χριστουγέννων Λίλα Παντελίδου. Μουσική, χορός, κέφι και χαμόγελο για όλα τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

 

18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» φιλοξενούν την Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας.

 

18.00-20.00 Λίμνη του Άη Βασίλη. «Φαναράκια λαμπυρίζουν, τα σκοτάδια όλα φωτίζουν, ταξιδεύουν τις ευχές μας απ΄ τη λίμνη στις καρδιές μας». Κατασκευάζουμε μαζί φαναράκια των ευχών. Υπεύθυνη Δράσης Ράνια Ορφανίδου.

 

18.00-19.00  Κεντρική σκηνή. Το τμήμα χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» απαγγέλλει παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Το τμήμα ποντιακών χορών του Συλλόγου παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.

 

19.30-20.30 Κεντρική σκηνή. «Η Χριστουγεννιάτικη κούνια της Ονειρούπολης» Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή. Άρχισε η «Ονειρούπολη» κι ο Καραγκιόζης με τον Χατζηαβάτη εργάζονται στην κούνια του λούνα πάρκ... Όλος ο θίασος περνά για να διασκεδάσει και οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη...

 

20.30-21.30 Κεντρική σκηνή. To Sport Fitness Club, Giansiklidis Team, Blood Fighters Family μαζί με τον Χρήστο Χαρμπαντίδη και την Νάνσυ Χριστοφορίδου παρουσιάζουν επίδειξη Kick Thai Boxing (MMA) Brazilian Jiu Jitsu και Taebo.

 

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

 

11.00 18.00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν. Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μίνι ποδοσφαίρου στο γήπεδο Γ.Σ. «Ακρίτας» Ν. Κρώμνης.

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινογείων παρουσιάζει ντόπιους χορούς από την περιοχή της Δράμας και προσφέρει παραδοσιακά κεράσματα.

 

17.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Εκδήλωση για την βράβευση των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας της «Ονειρούπολης».

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Έφτιαξαν το συγκρότημα τους μέσα σε μόλις 48 ώρες . Και έγιναν αμέσως γνωστοί σε όλη την Ελλάδα. Οι «48 ώρες» έρχονται στην «Ονειρούπολη» για να μας μαγέψουν με τη μουσική τους και να μαγευτούν από την αγάπη μας. Οι μελωδίες τους θα πλημμυρίσουν την «Ονειρούπολη» για να μας παρασύρουν στον ρυθμό τους. Θα είμαστε όλοι εκεί, για να αφεθούμε και να παρασυρθούμε...

 

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

17.30-19.00 Κεντρική σκηνή. «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη». Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή.  Ξημέρωσε Χριστούγεννα και το χιόνι πολύ στη χώρα της σκιάς ! Ο Καραγκιόζης με την παρέα του εύχονται σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά !

 

19.30-21.30 Κεντρική σκηνή. Η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Αλεξίου από την Προσοτσάνη γεμίζει με ευχάριστες νότες την ατμόσφαιρα της «Ονειρούπολης».

 

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Οι «Misty Seven» μια 7 μελή νεανική μπάντα από την Ξάνθη μας παρασέρνει σε γνωστές Alternative Pop και Rock μουσικές καθώς και σε αξέχαστες ελληνικές Retro επιτυχίες.

 

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

 

12.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Οι σύλλογοι «Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης», «Κομνηνοί Δράμας» και «Άρτεμις» Λέρου παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς.

 

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Η ομάδα του Move it fitness club Drama μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε με ρυθμούς Samba, Salsa, Merenque, Cha Cha, Mambo αλλά και με δυναμικές κινήσεις Hip Hop. Και φέτος θα μας εκπλήξουν ευχάριστα!

 

19.30-21.00 Κεντρική σκηνή. Το μουσικό σχήμα «Animato Vivo» της Μουσικής Σχολής Αλεξίου από την Προσοτσάνη μας ταξιδεύει με ροκ ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

 

17.30-19.30 Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επι.κοινωνώ και Συν.βιώνω» συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας δημιουργική απασχόληση για γονείς και παιδιά από δύο έως δέκα ετών.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Η αγαπημένη όλων μας Μελίνα Ασλανίδου έρχεται στην λήξη της «Ονειρούπολης» για να μας θυμίσει ότι κάθε τέλος μπορεί να είναι μία υπέροχη αρχή. Η μοναδική βελούδινη φωνή της, πλημμυρίζει το χωριό του Άη Βασίλη, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά των συναισθημάτων μας και επιβεβαιώνει ότι για ακόμα μία φορά άξιζε που ζήσαμε στο ρυθμό της «Ονειρούπολης». Όσα τραγούδια αγαπήσαμε και χορέψαμε ήρθε η ώρα να τα σιγοτραγουδήσουμε παρέα με τη Μελίνα, λίγο πριν σβήσουν τα φώτα …και περιμένοντας μέχρι την επόμενη χρονιά!

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Φουαγέ ισογείου Δημαρχείου Δράμας. Έκθεση φωτογραφίας από το Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού. Εγκαίνια: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00. Διάρκεια έκθεσης: από 14 έως 21 Δεκεμβρίου 2015, ώρες λειτουργίας: 19.00-22.00.

 

Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Ο Κολυμβητικός όμιλος Δράμας το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώνει «Κολυμβητικούς Αγώνες – Η Αγία Βαρβάρα». Συμμετέχουν ομάδες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 16.30.

 

Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» (Π.Ε. Δράμας). Η Εταιρεία Θεάτρου «Θέση» παρουσιάζει την ρομαντική κωμωδία «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare. Ένα μαγικό φίλτρο κάνει άνω κάτω ξωτικά, νεράιδες, μαστόρια και βασιλιάδες μέσα στο πυκνό δάσος κάτω από το φως του φεγγαριού και κωμικά μπλεξίματα δεν αργούν να συμβούν.

Παραστάσεις: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.30 και στις 19.00. Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19.00. Παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 10.30 και Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 10.30. Εισιτήριο: Κανονικό 7,00 €, Μειωμένο 5,00 €.

 

Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Δράμας 2015 που διοργανώνεται από τον Σκακιστικό Όμιλο Δράμας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Ημέρες αγώνων: 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2015 και 2, 3, 4, 5 Ιανουαρίου 2016. Θα διεξάγεται ένας αγώνας κάθε μέρα διάρκειας περίπου τριών ωρών.

 

Αίθουσα «Μελίνα». Έκθεση ψηφιδωτού Στέργιου Αθανασίου από 14 Δεκεμβρίου 2015 έως 5 Ιανουαρίου 2016, ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00.

 

Αίθουσα Ελευθερία. Έκθεση χειροτεχνίας Δραμινών δημιουργών. Κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά φτιαγμένα από  χάντρες, μέταλλο, πηλό. Διάρκεια έκθεσης:από 1 έως 7 Δεκεμβρίου 2015.

 

Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία της Michele Lowe «The smell of the kill» σε σκηνοθεσία Μαγδαληνής Μπεκρή. Παραστάσεις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 21.30. Τιμή εισόδου 10,00 €

 

Κατάστημα «Ζ» Πρωτογενής διατροφή, Καραϊσκάκη 9 Δράμα. Έκθεση Χριστουγεννιάτικης ζωγραφικής του Ποντιακού Συλλόγου «Ακρίτες Ν. Κρώμνης». Διάρκεια έκθεσης: από 4 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 2016, ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00.

 

Αίθουσα Ελευθερία. Έκθεση «Ονειρόγραμμα» του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Νίκου. Η Έκθεση θα φιλοξενήσει ελαιογραφίες από διαφορετικούς θεματικούς κύκλους του καλλιτέχνη. Διάρκεια έκθεσης: από 13 Δεκεμβρίου 2015 έως 7 Ιανουαρίου 2016. www.iannisnikou.gr

 

Αίθουσα Μελίνα. Έκθεση καλλιτεχνημάτων του Μιχάλη Φαρμάκη. Κόσμημα, τέχνη κοχύλι και ξύλο θαλάσσης. Διάρκεια έκθεσης: από 7 έως 13 Δεκεμβρίου, ώρες λειτουργίας: 10.30-23.00.

 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2015-2016

 

1) Το Σπιτάκι του Άη Βασίλη

H αγκαλιά του είναι η μεγαλύτερη του κόσμου! Το χαμόγελο του το πιο γλυκό και το γέλιο του …χο χο χο! Ο Άη Βασίλης ξεκλειδώνει την πόρτα στο σπιτάκι του και σας περιμένει για να ξεκλειδώσει και τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα όνειρα.  Για 36 ημέρες η αγκαλιά του θα περιμένει να ανταμώσει με τη δική σας αγκαλιά, για να γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα τα ομορφότερα όλου του κόσμου!

 

2) Το Εργαστήριο του Άη Βασίλη

Σε κάποιο σπιτάκι μία κόλλα κυνηγάει ένα χαρτάκι, που τρέχει να κρυφτεί από ένα ξυλάκι. Κι ένα πινέλο προσπαθεί να χρωματίσει μία Χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα που δεν κάθεται φρόνιμα κι όλο κατρακυλάει! Και η χρυσόσκονη τρέμει μήπως οι μαρκαδόροι φτερνιστούν και την σκορπίσουν πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αυτό το σπιτάκι δεν είναι άλλο από το εργαστήριο του Άη Βασίλη. Εκεί όπου η μαγεία συναντά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Εκεί όπου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με απλά υλικά δεκάδες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια.

 

3) Το Ταχυδρομείο της «Ονειρούπολης»

Μπορεί η αγκαλιά του Άη Βασίλη να είναι πάντα ανοιχτή στην Ονειρούπολη για να ακούσει τις επιθυμίες σας αλλά επειδή είναι λίγο μεγάλος στην ηλικία (μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια) καμιά φορά ξεχνάει! Γι’ αυτό μη χάσετε χρόνο …πηγαίνετε στο ταχυδρομείο της Ονειρούπολης. Γράψτε το μήνυμα σας σε ένα χαρτί, βάλτε το στον φάκελο και δώστε το χαμογελόσημο (ένα μικρό χαμογελάκι) σας. Η μαγική Χριστουγεννόσκονη θα μεταφέρει το γράμμα στον Άη Βασίλη και όλες οι επιθυμίες θα πραγματοποιηθούν! Για καλό και για κακό …ας είστε και καλά παιδάκια…

 

4) Το Σπιτάκι των Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους

Το ξέρατε ότι τα περισσότερα όνειρα είναι κρυμμένα μέσα στα παραμύθια; Για να ξεκλειδώσετε, λοιπόν, τα όνειρα σας, πρέπει να ψάξετε μέσα στα παραμύθια που οι εθελοντές θα διαβάζουν στο παραμυθόσπιτο της «Ονειρούπολης». Κι όταν κουράζονται θα τους βοηθάτε κι εσείς. Κι όταν κουραστείτε κι εσείς τότε μπορεί να δείτε υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Και μη ξεχνάτε …μέσα στα παραμύθια κρύβονται τα ομορφότερα όνειρα και συναισθήματα!

 

5) Τα Ατελιέ των Ξωτικών - Face painting

Ποιός είπε ότι η ζωγραφική γίνεται μόνο σε χαρτί ή σε καμβά; Και ποιός είπε ότι η σοκολάτα μόνο τρώγεται; Αυτά είναι πολύ μεγάλα ψέματα και στην «Ονειρούπολη» τα ψέματα ο Άη Βασίλης δεν τα επιτρέπει! Μάθετε, λοιπόν, ότι η ζωγραφική γίνεται και στα υπέροχα προσωπάκια σας και με μπογιές αλλά και με σοκολάτα! Προσέξτε μόνο μην έρθει κάποιο λαίμαργο ξωτικούλι ή καλικατζαράκι και αρχίσει να γλύφει τη σοκολάτα από τα μαγουλάκια σας.

 

6) Το Σπιτάκι των Νέων τεχνολογιών – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Προσοχή, προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstorms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουμε τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας; Tables, τηλέφωνα και διάφορα Gadgets εκτίθενται με …Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

 

7) Το Σπιτάκι του Πελίτι  (Παραδοσιακοί σπόροι και κατασκευές με σπόρους)

Έχετε φανταστεί τι μπορεί να κάνει ένας τόσο δα μικρούλης σπόρος; Πόσο σημαντικό είναι να τους μαζεύουμε, να τους προφυλάσσουμε και να τους φυτεύουμε τη σωστή εποχή και με τον σωστό τρόπο ώστε να έχουμε πάντοτε εξαιρετικούς καρπούς; Υπάρχουν πολλά μυστικά που κρύβει ακόμα και ο πιο μικρούλης καρπός. Ελάτε στο σπιτάκι του Πελίτι για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη μαγεία της φύσης.

 

8) Τα Σταθμαρχεία της «Ονειρούπολης»

Προσοχή, προσοχή. Το τρένο της «Ονειρούπολης» ξεκινά! Παρακαλούνται τα ξωτικά να ρίξουν κι άλλη Χριστουγεννόσκονη στη μηχανή και οι τάρανδοι να φύγουν από τις γραμμές γιατί εμποδίζουν το τρένο! Οι επιβάτες, να πάρουν τις θέσεις τους, η βόλτα στις ομορφότερες γωνιές της πόλης ξεκινά. Επιτρέπονται τα γέλια και τα τραγούδια. Απαγορεύεται να ταΐζετε τους ταράνδους που πετούν γύρω από το τρένο. Κε Σταθμάρχη σφυρίξτε παρακαλώ…

 

9) Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής

Το πιο νόστιμο, γλυκό και τραγανό σπιτάκι της «Ονειρούπολης» δεν είναι άλλο από το μυρωδάτο εργαστήρι ζαχαροπλαστική. Ξέρετε …εκεί που τρυπώνει συνέχεια κρυφά ο Άη Βασίλης και τρώει κουλουράκια και γλυκάκια για να κρατήσει την χοντρούλα κοιλιά στρογγυλή και φουσκωτή! Οι ποδίτσες, το αλεύρι και η ζάχαρη σας περιμένουν για να φτιάξετε με τα χεριά σας τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια των Χριστουγέννων. Κι αν δείτε τον Άη Βασίλη να τρυπώνει μην τον μαρτυρήσετε!

 

10) Κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών «Ονειρούπολης»

Το ξέρουμε έχετε απόλυτο δίκιο! Η Ονειρούπολη είναι τόσο μεγάλη και τόσο φανταστική που δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε. Γι αυτό ετοιμάσαμε μία ειδική ομάδα δράσης: Τους Ονειροξεναγούς, οι οποίο ξέρουν κάθε σπιθαμη της Ονειρούπολης απ έξω κι ανακατωτά κι έτσι, μπορούν να σας απαντήσουν ακόμα και στη πιο δύσκολη ερώτηση! Καλή διασκέδαση!

 

11) Το Εργαστήρι των Ξωτικών

Όλη τη νύχτα δουλεύουν ασταμάτητα φτιάχνοντας  παιχνίδια. Το πρωί, όμως, μόλις αφήσουν τα εργαλεία τους και πάνε για ύπνο, μπορείτε να τρυπώσετε στο εργαστήριο τους και να φτιάξετε κι εσείς με τα εργαλεία τους χιλιάδες κατασκευές, στολίδια και Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Μόλις, όμως τελειώσετε να θυμηθείτε να βάλετε τα εργαλεία στη θέση τους, γιατί αλλιώς τα ξωτικά θα σας καταλάβουν και θα κλειδώσουν την πόρτα του εργαστηρίου.

 

12) Μαγική Διαδρομή «Ονειρούπολης»

Θέλεις να μάθεις την «Ονειρούπολη» καλύτερα απ΄ όλους; Να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της και να γίνεις ένας Χριστουγεννιάτικός εξερευνητής; Αν ναι, ακολούθησε τη μαγική διαδρομή, πάρε τις σφραγίδες. Έτσι, θα αποδείξεις ότι διέσχισες κι εσύ τη μαγική διαδρομή της Ονειρούπολης και απέκτησε το δωράκι σου από το «Σπιτάκι των Ξωτικών» στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

 

13) Το Σπιτάκι των online ευχών

Θέλεις οι ευχές σου να φτάσουν ως τα πέρατα της γης; Να σε ακούσουν και να σε δουν στο Βόρειο και στο Νότιο πόλο, στην Αυστραλία και στην Αμερική; Ε, τότε πήγαινε στο σπιτάκι των ευχών, πάρε μία βαθειά ανάσα και ξεκίνα να εύχεσαι. Όμως, να μιλάς δυνατά, γιατί ο ταχυδρόμος των ευχών είναι λίγο τεμπέλης και μπορεί να τον έχει πάρει ο ύπνος.

 

14) Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης

Αν θέλετε η Ονειρούπολη να είναι πάντα όμορφη, να λάμπει και να αστράφτει από καθαριότητα όπως και όλη η πόλη της Δράμας πρέπει να μάθετε τι είναι η ανακύκλωση, φυσικά, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Στο «Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης» η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.θα μας μάθει όσα πρέπει να ξέρουμε για να κρατάμε την Ονειρούπολη, την πόλη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο πεντακάθαρο!

 

15) Το πηγάδι των ευχών

Ψάξτε καλά καλά σ’ όλη την «Ονειρούπολη»! Κάπου ανάμεσα στα χιλιάδες λαμπιόνια, ανάμεσα στα δέντρα και στο σπιτάκι της ΔΕΚΠΟΤΑ, υπάρχει ένα πηγάδι μαγικό: Το πηγάδι των ευχών. Εκεί, αν ρίξετε το μαγικό κέρμα της Ονειρούπολης, τότε μπορείτε να κάνετε μία ευχή που μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Προσοχή, όμως, μη ρίξετε κανονικό κέρμα, μόνο αυτό της «Ονειρούπολης», που μπορείτε να το βρείτε στο σπιτάκι της ΔΕΚΠΟΤΑ.     

 

16) Το Σπιτάκι της Κυκλοφοριακή Αγωγής (Τροχαία – Αστυνομία)

Μα ποιός είναι αυτός ο Σταμάτης που δεν κουνιέται ποτέ; Και ποιός είναι ο Γρηγόρης που όλο τρέχει και σταματημό δεν έχει; Και τι είναι όλα αυτά τα σχέδια, τα χρώματα και τα σχήματα που βλέπουμε σε πινακίδες στους δρόμους; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει παρακαλούμε πολύ; Στο σπιτάκι της κυκλοφοριακής αγωγής βρίσκονται όλες οι απαντήσεις αλλά και μερικά πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια…

 

17) Μια βαλίτσα γεμάτη Νότες & Πινέλα

Και τώρα μία εύκολη ερώτηση: Ποιό είναι το πιο φανταστικό σπιτάκι; Μα αυτό της Φαντασίας, φυσικά! Εκεί όπου αφήνετε την Φαντασία σας ελεύθερη, κλείνετε τα μάτια σας και ζωγραφίζετε ακούγοντας προσεκτικά τη μουσική που παίζουν τα παιδιά με τα πιο απίθανα μουσικά όργανα.

 

18) Το σπιτάκι της Φαντασίας

Στο πιο φανταστικό σπιτάκι μπορείτε να κάνετε δύο πραγματάκια: Το πρώτο είναι να κλείσετε τα μάτια σας και ζωγραφίζετε ακούγοντας προσεκτικά τη μουσική που παίζουν τα παιδιά με τα πιο απίθανα μουσικά όργανα. Το δεύτερο είναι να πάρετε κρέπες, ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα, να ζωγραφίσετε τα μουτράκια σας και αμέσως μετά …να φάτε τα μουτράκια σας για να καταλάβετε πότε είστε πιο νοστιμούλικα παιδάκια, όταν είστε χαρούμενα ή θυμωμένα!

 

19) Το Σπιτάκι των φίλων των ζώων

Στο Σπιτάκι των φίλων των ζώων χωράνε όλα τα ζωάκια του κόσμου. Μα πώς γίνεται αυτό; Τί είναι επιτέλους, αυτό το σπιτάκι ! Τί σχέση έχει με τα πανέμορφα, και γλυκούλικα σκυλάκια; Γιατί έχει μέσα ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και νερομπογιές; Και ποιός είναι ο Ξουτ με τις χιλιάδες απίστευτες και συγκινητικές  περιπέτειες; Ουφ, πολλές ερωτήσεις ...θα πρέπει να πάτε μόνοι σας για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει!

 

20) Το Σπιτάκι των Σπόρων στην Πλατεία

Μπορεί να είναι τόσο δα μικρούληδες αλλά είναι  θαυματουργοί και πανέμορφοι. Είναι οι σπόροι, που κρύβουν μέσα τους υπέροχα λουλούδια, φυτά και ολόκληρα δέντρα. Μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το τι θα γίνει αν τους φυτέψουμε αλλά μπορούμε και να μάθουμε να κάνουμε υπέροχες χειροτεχνίες μ αυτούς. Μη χάσετε την ευκαιρία, πάρτε τους σπόρους και ξεκινήστε τις δημιουργίες…

 

21) Το Τούνελ του Παραμυθιού

Έχετε ακούσει ποτέ τους ψιθύρους μέσα σ ένα τούνελ; Όχι βέβαια, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν ψίθυροι στα τούνελ, εκτός από ένα. Αυτό του Τούνελ του Παραμυθιού. Εκεί, μπορείτε όχι μόνο να ακούσετε αλλά και να δείτε ένα ολόκληρο παραμύθι, κρυμμένο στο τούνελ. Και φυσικά ξέρετε που θα μάθετε τι θα συμβεί στο τέλος! Μα που αλλού ...στην άλλη άκρη του τούνελ!  

 

22) Το Σπιτάκι των Κοινωνικών Δομών

Η κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία  με τα κοινωνικά προγράμματα και τις δομές του Δήμου, καθώς επίσης και με ένα μεγάλο αριθμό συλλόγων ανοίγουν το σπίτι τους και υποδέχονται όλους εσάς τους επισκέπτες του ονείρου. Ελάτε να γνωρίσετε, να ενημερωθείτε και να συμμετέχετε στις δράσεις των φορέων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας!

 

23) Ανακυκλώνουμε και δεν πετάμε!

Ελάτε να μάθουμε για την ανακύκλωση. Κουτάκια, μπουκαλάκια, χαρτί και άλλα δεν είναι σκουπίδια είναι χρήσιμα για τα ξωτικά του Άη Βασίλη και πολύ σημαντικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Ο Δήμος Δράμας, η ΔΙΑΑΜΑΘ (Διαχειρίση Απορριμμάτων ΑΜΘ) και οι δύο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Νομό μας (Ecokyklos & Retire), παρουσιάζουν στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» τον τρόπο, τα οφέλη και τα αποτελέσματα της σωστής ανακύκλωσης.

 

 

 

 

Χαμόγελο του παιδιού

Σε ένα ξύλινο σπιτάκι έχουν κρυφτεί τα περισσότερα και πιο όμορφα χαμόγελα του κόσμου. Εκεί, λοιπόν, τα πονηρούτσικα κάθονται και φτιάχνουν συνέχεια με πηλό χαμογελαστά προσωπάκια για να πλημμυρίσει όλη η «Ονειρούπολη» με παιδικά χαμόγελα.  Πηγαίνετε κι εσείς να φτιάξετε το δικό σας πήλινο χαμογελαστό ανθρωπάκι και στηρίξτε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Από 10 Δεκεμβρίου έως 27 Δεκεμβρίου.

 

Μake-A-Wish

To Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.

Στολίστε ένα δέντρο με το Αστεράκι μας και στηρίξτε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί από το Δήμο Δράμας στον οργανισμό Make -A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας).

 

Σύλλογος Αλκυόνη 

Δεν ξεχνάμε και αυτές τις γιορτινές μέρες τα παιδάκια που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ! Θα σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε στο χωριό του Άη Βασίλη! Να παίξουμε, να χαμογελάσουμε και να συγκεντρώσουμε παιχνίδια για τα παιδιά της Λάμψης στο παιδο-ογκολογικό και στο Νοσοκομείο Δράμας τα οποια θα δωρίσουμε την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Θα είμαστε στο Δάσος Των Ευχών και Της Ελπίδας!

Από 3 Δεκεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου

 

Σύλλογος Πίστη

Η «Πίστη» στην «Ονειρούπολη»! Είμαστε οι γονείς των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες! Ελάτε να μας γνωρίσετε και να σας ενημερώσουμε για το σημαντικό μας έργο. Θα είμαστε στο Δάσος Των Ευχών και Της Ελπίδας!

Από 28 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου

 

Ο Σύνδεσμος «Πνοής Ζωής» για τα Παιδιά

Ελάτε να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να διασκεδάσουμε, με χρώματα, πινέλα, χειροτεχνήματα και πολλά χαμόγελα! Ο κουμπαράς μας φέτος όταν γεμίσει με την αγάπη σας, θα χαρούν πολλά παιδάκια. Θα ενισχύσει την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Σας περιμένουμε στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας σε όλη τη διάρκεια της «Ονειρούπολης»!

 

Γκολ στα Δίχτυα της Αγάπης

Τέλος το ποδοσφαιράκι με τους ξύλινους παίκτες. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις εσύ τη μπάλα στα πόδια σου και να δείξεις τι πραγματικά αξίζει η ομάδα σου. Πάρε μέρος στο απολαυστικότερο παιχνίδι των Χριστουγέννων και βάλε όσα περισσότερα γκολ μπορείς. Τα έσοδα της Δράσης θα διατεθούν για την αγορά λεωφορείου για το «Χαμόγελό μας».

 

 

Χωριά

Η Δράμα είναι ξακουστή για τις παραδόσεις της, ειδικά την περίοδο ανάμεσα στην παραμονή των Χριστουγέννων και στην ημέρα των Θεοφανίων. Οι μωμόγεροι, τα μπαμπούγερα, οι Αράπηδες και η Μπάμπω είναι μερικές από τις αρχαιότερες παραδόσεις που τα ίχνη τους χάνονται μέσα στο χρόνο. Η Δράμα κρατά ζωντανή την ιστορία, αναβιώνοντας τα έθιμα κάθε χρόνο. Στα χωριά της Καλλιφύτου, Βώλακα, Πετρούσας, Ξηροποτάμου, Πύργων, Παγονερίου και Μοναστηρακίου μπορείτε να ξαναζήσετε τα μοναδικά έθιμα στς 6-7 και 8 Ιανουραίου.