Μαθητές από την Τσεχία, την Τουρκία και την Λιθουανία υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Our Homes have much in Common".

 

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στη Θάσο για μία εβδομάδα από τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

 

Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου:

 

Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπίες μαθητών και εκπαιδευτικών από τις χώρες της Τσεχίας, Τουρκίας και Λιθουανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Our Homes have much in Common"

 

Στο καλωσόρισμά τους στο σχολείο υπο τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Θάσου, παιδιά και εκπαιδευτικοί δοκίμασαν τοπικές λιχουδιές στον εντυπωσιακο μπουφέ που ετοιμασαν οι γονείς, κεράστηκαν το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, ξεναγήθηκαν στου χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορους.

 

Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες με εμπειρίες για όλους, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους.

 

Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, επισκέψεις στα χωριά και τις παραλίες μας, γαστρονομικές δοκιμασίες, αγγειοπλαστικη, επίσκεψεις σε μουσεία, Φιλίππους και στην πόλη της Καβάλας, φιλοξενία απο οικογένειες είναι μονο κάποιες απο τις δράσεις που περιελάμβανε το προγραμμα.

 

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας το Σάββατο με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε!

 

Ο Σύλλογος Γονέων θέλει να ευχαριστήσει απο καρδιάς γονείς και μαθητές για την προθυμία, στήριξη και βοήθεια τους καθως και τους εκπαιδευτικους του σχολείου που έτρεξαν και στήριξαν το πρόγραμμα.

 

Ευχόμαστε αυτή να ήταν μόνο ή αρχή για μια σειρά παρόμοιων δράσεων στο μέλλον.