Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, διοργανώνει για 9η φορά τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας, μεταξύ των μαθητών της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού.

 

Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας πέρα από τα προφανή οφέλη του,  έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία και τα παιδιά τον περιμένουν με ανυπομονησία.

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 11.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός γύρος μεταξύ παιδιών της Ε και Στ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας,

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 19.00  θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ των 30 καλύτερων ορθογράφων του πρωινού γύρου, για να αναδειχθούν οι 3 πρώτοι οι οποίοι και θα βραβευθούν. 

 

Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε τους μαθητές σας και μέχρι την Δευτέρα 22 Μαΐου  να μας στείλετε τα ονόματα των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, στο: 

 

E- mail: [email protected].

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε στο  τηλ 6999232355

 

Η κατάσταση να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και την τάξη που φοιτά το κάθε παιδί.

 

Να σημειώσουμε ότι η προσέλευση των παιδιών στο χώρο του Διαγωνισμού γίνεται με ευθύνη των γονέων τους.

 

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη αυτού του όμορφου θεσμού. 

 

Οδηγίες για τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας.

 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας, ο Διαγωνισμός

 

Ορθογραφίας επανήρθε πέρσι το 2022 και διεξήχθη, με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ των μαθητών της Ε και Στ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας.

 

Ο 9ος Διαγωνισμός με όνομα «Αγώνες Λέξεων»,  που αγαπήθηκε από τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 28/5 οι μαθητές θα κληθούν να γράψουν 20 λέξεις. Για αυτό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μολύβι και σβήστρα.  Μετά από την διόρθωση των γραπτών θα επιλεχθούν οι 30 καλύτεροι ορθογράφοι, οι οποίοι θα διαγωνισθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

 

Το απόγευμα της Κυριακής στις 7 η ώρα, ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας θα είναι προφορικός και με γύρους.  Σε κάθε γύρο θα υπάρχει κλιμάκωση της δυσκολίας των λέξεων, έτσι ώστε να επιλεχθούν οι τρεις καλύτεροι.

 

Οι λέξεις θα είναι επιλεγμένες από την πλούσια ελληνική γλώσσα. Στην αρχή θα είναι μικρής δυσκολίας, μετά μέτριας και αυξανόμενης δυσκολίας προς το τέλος του Διαγωνισμού.

 

Το πρωί ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 4ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και θα παραβρίσκονται μόνον τα παιδιά. 

 

Στον ίδιο χώρο θα γίνει το απόγευμα ο τελικός, ο οποίος θα είναι ανοικτός για το κοινό και θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν.

(δελτίο Τύπου)