Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Πεφάνη, το δήμαρχο της Καβάλας, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους, στέλνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας.

 

Μιλά για τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα που συμβαίνουν στην Καβάλα και το Παληό τον τελευταίο καιρό.

 

«κ. Πρόεδρε,

 

Μία άκρως επικίνδυνη επιδείνωση των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων έχουμε το τελευταίο διάστημα σε Καβάλα και Παληό, με ποιο πρόσφατο τον τραυματισμό μαθητή  στον κόμβο Φαλήρου.

 

Σήμερα πλέον αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλες οι “κυκλοφοριακές μελέτες” που διαχρονικά έκαναν και εφάρμοσαν όλες οι δημοτικές αρχές, εκτός από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που συνεχίζει να υπάρχει, το μόνο που άφησαν ήταν τα χαράτσια της “ελεγχόμενης στάθμευσης”.

 

Η κατάσταση του αλαλούμ της κίνησης επιδεινώθηκε και με τον επί πλέον σταθμό διοδίων που προστέθηκε στα όρια του δήμου (Ν. Καρβάλη), προς “δόξα” των επιχειρηματικών ομίλων που θα αναλάβουν την Εγνατία. Το πρόβλημα δε θα λυθεί μόνο με την ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο σταθμό, αλλά με την κατάργηση όλων των διοδίων .

 

Σας καλούμε να θέσετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ, συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Ως Λ.Σ. θεωρούμε ότι απαιτείται συνδυασμός μέτρων όπως:

 

(α)  Αποφασιστική  ενίσχυση  των  Μέσων  Μαζικής  Μεταφοράς  κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

 

(β)  Έργα που  θα  εξυπηρετούν  το  συνολικό  πλέγμα  μετακινήσεων  και μεταφορών (Λεύκη, Ν. Καρβάλη,  Χαλκερό, Περιγιάλι, Καβάλα, Νεάπολη, Παληό,  Αμυγδαλεώνα).

 

(γ)  Περιμετρική  οδός.

(δ)  Ανισόπεδοι  κόμβοι.

(ε)  Ανισόπεδες  διαβάσεις  πεζών.    

(στ) Χώροι  στάθμευσης περιφερειακά  του  κέντρου.

(ζ) Απομάκρυνση από το κέντρο πόλων έλξης κίνησης (Υπεραστικό  Κ.Τ.Ε.Υ.Λ., Ι.Κ.Α, δημοτικές, περιφερειακές, κρατικές υπηρεσίες).»