Σχεδόν διπλάσιος θα είναι ο προϋπολογισμός του Air Sea Show, της διοργάνωσης επιδείξεων στον ουρανό της Καβάλας, η οποία επιστρέφει από το καλοκαίρι του 2016, έπειτα από την φετινή ματαίωσή της ελλείψει χρημάτων.

 

Αν και η διοργάνωση του 2014 κόστισε περί τις 52.000 ευρώ, η φετινή αναμένεται να φτάσει τις 90.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που αναμένεται να έχει στη διάθεσή του ο επιφορτισμένος με τη διοργάνωση, Πάνος Γεωργιάδης.

 

Ο Δήμος Καβάλας θα ενισχύσει το Air Show με 50.000 ευρώ και επιπλέον περίπου 40.000 ευρώ αναμένεται να διατεθούν από άλλους φορείς που θα μπουν ως συνδιοργανωτές στο εγχείρημα.

 

Μάλιστα, φέτος αναμένεται και εμπλοκή του Δήμου Θάσου ή άλλων φορέων του νησιού μιας και θα δοθεί στο σόου του 2016 έμφαση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Θάσου, 100 περίπου χρόνια μετά την χρησιμοποίησή του στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Οι εκδηλώσεις θα έχουν και το 2016 μεγάλη (ίσως και μεγαλύτερη) συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της αεροπορίας ενώ υπάρχει περίπτωση να εξελιχθούν και σε μια διευρυμένη ναυτική εκδήλωση στο λιμάνι της Καβάλας.

 

Οι πρώτες διεργασίες άρχισαν από συνάντηση που είχε πριν 10 μέρες ο Πάνος Γεωργιάδης με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Πριν από τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνει μια πρώτη διευρυμένη σύσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους φορέων και τους τοπικούς παράγοντες που θα εμπλακούν στη διοργάνωση του 2016.