Το διήμερο (08-09/04) διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη οι δεύτεροι και τρίτοι αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος με συμμετοχές αθλητών και ομίλων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία. Στους αγώνες συμμετείχαν οι ιππείς και οι αμαζόνες της Ακαδημίας Ιππασίας Κατσίτη (9 συμμετοχές) από το Δάτο της Καβάλας. 

 

Σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας Κατσίτη αναφέρει τα εξής:

 

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 διεξήχθησαν στο Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης (ΑΚΙΘ) οι Δεύτεροι και Τρίτοι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος με συμμετοχές αθλητών και ομίλων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία. Στους Αγώνες συμμετείχαν οι ιππείς και οι αμαζόνες της Ακαδημίας Ιππασίας Κατσίτη, 9 συνολικά συμμετοχές, από το Δάτο της Καβάλας. 

 

Οι ιππείς και οι αμαζόνες, με τη δεύτερη συμμετοχή τους σε Αγώνες της Βορείου Ελλάδος -μετά την απόκτηση της Άδειας Ικανότητας Αθλητή- κατάφεραν να διακριθούν στις κατηγορίες που συμμετείχαν, υποσχόμενοι ένα ευοίωνο μέλλον για την αθλητική τους πορεία αλλά και την ανάπτυξη των ιππικών αθλημάτων στην περιοχή μας. 

 

Το Σάββατο 8 Απριλίου οι ιππείς και οι αμαζόνες της περιοχής μας διαγωνίστηκαν στις παρακάτω Κατηγορίες και έλαβαν τις εξής θέσεις: 

 

Κατηγορία Ε, Αρχαρίων: ο αθλητής Κυρσταντάκης Ευάγγελος κατέκτησε την πρώτη με τον ίππο Ariel και τη δεύτερη θέση με τον ίππο Ektoras, με ποσοστό 62% και στις δύο συμμετοχές του, ενώ η αμαζόνα Κορακίδου Θεανώ με τον ίππο Persa K, κατέλαβε την τρίτη θέση με βαθμολογία 60%.

 

Κατηγορία Α3, Παίδων: η αμαζόνα Χάιτα Μαριάνθη με τον ίππο Safari κατέκτησε την πέμπτη θέση με ποσοστό 60,250%, και η αμαζόνα Κορακίδου Θεανώ με τον ίππο Persa K, κατέλαβε την όγδοη θέση με βαθμολογία 57%. 

 

Κατηγορία Α3 Ενηλίκων: η αμαζόνα Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο Krissos κατέλαβε την όγδοη θέση με ποσοστό 59,262%, ενώ η αμαζόνα Κελεκτσόγλου-Χατζησάββα Αικατερίνη με τον ίππο Luna the Great κατέλαβε την ένατη θέση με ποσοστό 57,381%. Η αμαζόνα Τιμαμοπούλου Ελπίδα με δύο συμμετοχές με τους ίππους Serhan και Ariel κατέλαβε την ενδέκατη και δωδέκατη θέση με ποσοστό 56,429% και 54,762% αντίστοιχα.

 

Κατηγορία Α4: η αμαζόνα Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο Krissos κατέλαβε την πέμπτη θέση με ποσοστό 58,750%. 

Κατηγορία Β7: η αμαζόνα και προπονήτρια του ΑΚΙΠΠΚΑ Κωνσταντίνα Κατσίτη με τον ίππο Safari κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 63,710%.

 

Την Κυριακή 9 Απριλίου οι συμμετοχές και οι θέσεις των αθλητών της ΑΚΙΠΠΚΑ διαμορφώθηκαν ως εξής: 

Κατηγορία Ε Αρχαρίων: ο αθλητής Κυρσταντάκης Ευάγγελος με τον ίππο Ektoras κατέκτησε την πρώτη με ποσοστό 65,000%, ενώ η αμαζόνα Κεκεκτσόγλου-Χατζησάββα Αικατερίνη με τον ίππο Luna the Great κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 63,000%. Την τρίτη θέση κατέλαβε η αμαζόνα Κορακίδου Θεανώ με τον ίππο Persa K, με ποσοστό 60,000%. 

 

Κατηγορία Α3 Παίδων: η αμαζόνα Χάιτα Μαριάνθη με τον ίππο Safari κατέκτησε την πέμπτη θέση με ποσοστό 61,000%. Στην έκτη θέση είναι η αμαζόνα Χατζή Ιφιγένεια με τον ίππο Ariel και ποσοστό 60,625% ενώ την έβδομη θέση κατέκτησε η αμαζόνα Κορακίδου Θεανώ με τον ίππο Persa K και ποσοστό 59,500%.

 

Κατηγορία Α4 Παίδων: η αμαζόνα Χάιτα Μαριάνθη με τον ίππο Safari κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 61,150%.

 

Κατηγορία Α3 Ενηλίκων: η αμαζόνα Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο Eva κατέλαβε την πέμπτη θέση με ποσοστό 57,500%, ενώ η αμαζόνα Τιμαμοπούλου Ελπίδα με τον ίππο Serhan και ποσοστό 57,262% κατέβαλε την έκτη θέση. Η αμαζόνα Κελεκτσόγλου-Χατζησάββα Αικατερίνη με τον ίππο Luna the Great κατέλαβε την έβδομη θέση με ποσοστό 56,310%. 

 

Κατηγορία Α4 Ενηλίκων: η αμαζόνα Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο Eva κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 52,500%.

Κατηγορίες Α6 και Β7: η αμαζόνα και προπονήτρια του ΑΚΙΠΠΚΑ Κωνσταντίνα Κατσίτη με τον ίππο Krissos κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 67,500% και την τρίτη θέση με ποσοστό 63,306% αντίστοιχα.

 

Ευχόμαστε στους ιππείς και στις αμαζόνες της περιοχής μας να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπούν και να διακρίνονται σε αυτό με σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη και τους τετράποδους συναθλητές τους.”