Στην πρόσφατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (δείτε εδώ) στο αρχικό σχόλιο του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστα Ευθυμιάδη (δείτε εδώ) απαντά ο τελευταίος, σε μια ανακοίνωση με υψηλούς τόνους που στρέφεται εναντίον των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ανταπάντηση Ευθυμιάδη είναι η εξής:

 

 

ΘΕΜΑ: Σχόλια για την ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

 

«Δε φτάνει που μας χρωστάνε…θα μας πάρουν και το βόδι..!»

 

Ο λόγος δηλώνει το θράσος που τα θέλει όλα δικά του.

 

Πότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, κομματικό όργανο της ΝΔ- όπως το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής σας- καθόρισε τη συμπεριφορά της ΔΑΚΕ και επηρέασε σε βαθμό τραγέλαφου τη δυνατότητα να απεργούν ή να μην απεργούν οι συνδικαλιστές και τα μέλη της;

 

Παραδεχτείτε ότι λειτουργείτε υποκριτικά και προσπαθείτε με το λόγο σας να αθωώσετε την κυβέρνησή σας για τη φανερή ανικανότητά της να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας (και γιατί, αλήθεια, αποκαλείτε υποτιμητικά «δανειστές» τους λαούς της Ευρώπης που κράτησαν ζωντανή τη χώρα μας σε δύσκολες στιγμές;).

 

Αλλά και πάλι: πότε ο λόγος των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ ήταν λόγος του ΝΑΙ σε όλα;

 

Μάλλον εσείς είχατε πρόβλημα, εσείς που λέγατε ΟΧΙ σε όλα…

 

Αμετανόητοι δοκησίσοφοι πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να επικαλείστε κάθε σόφισμα για να παραπείθετε όσους σας ακολουθούν.

 

Εσείς, π.χ., δε λείψατε ποτέ από ενέργειες επικοινωνιακής προβολής των απόψεών σας ακόμη και με βίαιο και ποινικώς κολάσιμο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

 

Έρχεστε όμως τώρα και παρουσιάζετε ως αρετή σας την κατακριτέα και αμφίβολης δημοκρατικότητας πολιτική σας δραστηριότητα, πιστεύοντας ότι και στο μέλλον θα παράγει για το κόμμα σας κύρος και επιτυχίες.

 

Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα στο μυαλό και στο στόμα σας.

 

Λέτε ότι γίνατε γνωστοί από τα κινήματα του δρόμου και όχι από τα κανάλια και ως ακόλουθοι βουλευτών…

Η αλήθεια είναι ότι η περιφορά σας στους δρόμους δε σας πρόσφερε κανενός είδους αναγνώριση, όμως τα τελευταία 6 χρόνια σας έκανε γνωστούς η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, οι πολιτικές σας φαντασιώσεις και από το Γενάρη του 2015 η πολιτική σας απογοήτευση από την αδυναμία σας να κυβερνήσετε και η εμμονή σας σε κοινωνικούς στόχους πλαστούς και ανέφικτους.

 

Σταματήστε πια και -αφού είστε ένα και το αυτό, κόμμα, κυβέρνηση και συνδικαλιστές- κοιτάξτε να κυβερνήσετε.

 

Δεν υπάρχει πλέον κανένα άλλοθι επαναστατικότητας και αγωνιστικότητας για να ελαφρύνει την ολοφάνερη αδυναμία σας να κυβερνήσετε.

Τα λόγια σας πείθουν μόνο εσάς και σαν τέτοια δεν επηρεάζουν το λαό.