Την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και podcasts επιδίωξαν 15 μαθητές και μαθήτριες μαζί με 4 εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στη Γερμανία.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχολείο:

 

15 μαθητές/τριες  και 4 εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Καβάλας μετακινήθηκαν από τις 12/03/23 μέχρι τις 18/03/2 στο Pirmasens της Γερμανίας για να διαδράσουν και να συνεργαστούν με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από το Integrierte Gesamtschule  στο Thaleischweiler-Fröschen της Γερμανίας, προκειμένου να επιτύχουν την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και podcasts.

 

Ο στόχος ήταν να υλοποιήσουν δραστηριότητα παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο “ΕRASMUS ON AIR”.

 

Ήδη από την πρώτη ημέρα ανατέθηκε στους μαθητές εργασία για την παραγωγή  podcastς. Οι πρώτες ερωτήσεις είχαν σχέση με τις εντυπώσεις που δημιούργησε στα παιδιά της Ελλάδας η Γερμανία  και στη συνέχεια οι εντυπώσεις των Γερμανών μαθητών από το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Οι ξεναγήσεις σε πόλεις και τα αξιοθέατα της Γερμανίας περιλάμβαναν εργασίες οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσω της αλληλεπίδρασης με τον ντόπιο πληθυσμό.

 

Την Πέμπτη τελείωσαν οι ηχογραφήσεις και οι ομάδες επεξεργάστηκαν το υλικό που είχαν ηχογραφήσει, ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αναρτηθεί στο Διαδικτυακό ραδιόφωνο που διατηρεί το σχολείο της Γερμανίας: https://www.antenne-igstf.de/

 

Μέσα από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καβάλας επιτεύχθηκε η ενίσχυση της αυτοαντίληψης και της δημιουργικής ικανότητας των μαθητών, που αποτελούν και το βασικό στόχο του προγράμματος Accreditation Erasmus (2020-2027) του σχολείου μας.