Τις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαίου της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη του ν. Καβάλας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), το οποίο είναι το μοναδικό του είδους του που λειτουργεί στην Ελλάδα.

 

Οι συνολικά 124 σπουδαστές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια κα. Τασούλα Λαζαρίδου, αρχικώς ακολούθησαν την απαιτούμενη εκπαίδευση σε ζητήματα ασφαλείας και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν σε δύο ομάδες στις Μονάδες Παραγωγής, στον Θάλαμο Ελέγχου και στο Χημικό Εργαστήριο του εργοστασίου ΣΙΓΜΑ.

 

Η εκπαιδευτική ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον προϊστάμενο Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Νίκο Καρανάσο, τον επόπτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών – Μελετών κ. Κώστα Αγγελίδη και τον επόπτη του Τμήματος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Σάββα Δημητριάδη.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μακράς και σταθερής συνεργασίας της Energean Oil & Gas με το ΤΕΙ Καβάλας, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει την χορήγηση μεταπτυχιακών υποτροφιών, την εκτέλεση πρακτικής εξάσκησης στους χώρους εργασίας για τους σπουδαστές, την ανάθεση θεμάτων μελέτης, την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού και, βεβαίως, την απορρόφηση σπουδαστών από την εταιρεία, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό του τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην χώρα μας.

 

Σημειώνεται ότι στην Energean Oil & Gas απασχολούνται πλέον 94 απόφοιτοι του ΤΕΙ Καβάλας.