Αποφασίστηκε από τη ΝΔ ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και των αντίστοιχων εκλογικών τμημάτων (κάλπες) που θα λειτουργήσουν για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου του κόμματος, στις 22 Νοεμβρίου.

 

Η απόφαση αυτή προβλέπει ότι στο νομό Καβάλας θα λειτουργήσουν 13 εκλογικά κέντρα, με 20 συνολικά εκλογικά τμήματα (κάλπες) όπως ακριβώς φαίνεται στον πίνακα παρακάτω.

 

Ουσιαστικά πρόκειται να στηθεί ένα εκλογικό κέντρο τουλάχιστον σε κάθε έδρα των πρώην καποδιστριακών Δήμων (σημερινών δημοτικών ενοτήτων) με εξαίρεση την πόλη της Καβάλας και το νησί της Θάσου, όπου στα όριά τους θα στηθούν δύο εκλογικά κέντρα.

 

Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν στην Καβάλα, τις Κρηνίδες (πρώην Δήμος Φιλίππων), την Χρυσούπολη, την Κεραμωτή, την Λεκάνη (πρώην Δήμος Ορεινού), την Ελευθερούπολη, τη Μουσθένη (πρώην Δήμος Πιερέων), τη Νέα Πέραμο (πρώην Δήμος Ελευθερών), την Κάριανη ή το Οφρύνιο (πρώην Δήμος Ορφανού), τον Λιμένα και τα Λιμενάρια.

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΝΔ θα οριστικοποιήσει τις ακριβείς διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων, δεδομένου ότι οι κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές και δημοτικές οργανώσεις (όπου αυτές υπάρχουν και εξακολουθούν να λειτουργούν) αναζητούν χώρους, για τους οποίους χρειάζεται η λήψη άδειας ή η ενοικίαση για μία ημέρα.

 

Βασική προϋπόθεση, εξάλλου, για το «κλείσιμο» του χώρου είναι και η ύπαρξη γρήγορης σύνδεσης στο ίντερνετ, ώστε να μεταδοθούν με ασφάλεια τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και να υπάρχει πρόσβαση των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών στο μητρώο μελών του κόμματος.