Τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ ανακοινώνουν τα σωματεία που στηρίζουν τους ναυτεργάτες. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας να συμμετέχει στην 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για τις 8 & 9 του Φλεβάρη, συνεχίζοντας τον αγώνα για ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Για οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας στα πλοία, που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διαλέγουν για ακόμη μία φορά το δρόμο της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες. Που δεν ανέχονται την ακρίβεια στην ενέργεια, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τη φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους. Που δεν μειώνουν τον πήχη στις ανάγκες σε υγεία και παιδεία. Που παλεύουν για να μπει φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

 

Και όλα αυτά όταν οι εφοπλιστές απολαμβάνουν σωρεία προκλητικών προνομίων, επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών. Μπροστά όμως στην παραπάνω αύξηση των κερδών τους, συνεχίζουν να μειώνουν και να καταστρατηγούν τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτεργατών.

 

Επίσης καταγγέλλουμε την προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός από Ναυτιλιακές εταιρείες στη Θάσο τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, με σκοπό να σπάσουν την απεργιακή μάχη. Να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των ναυτεργατών για να αποδεχθούν ως δεδομένα την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και των ωρών ανάπαυσης. Την εντατικοποίηση της εργασίας κατά τους θερινούς και την ανεργία κατά τους χειμερινούς μήνες. Την απαράδεκτη κατάσταση διαμονής των πληρωμάτων τη νύχτα εντός των καραβιών, σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.

 

Ξέρουμε από πρώτο χέρι, πως η μόνη λύση για να απαντήσουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία και να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μέσα από τα Σωματεία και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

 

Γι’ αυτό καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία, το λαό της Καβάλας και της Θάσου  να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας. Να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των ναυτεργατών Πανελλαδικά, και στην περιοχή μας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

(δελτίο Τύπου)