Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες-μέρες με κύριο χαρακτηριστικό  την ενίσχυση των ανέμων και τις τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν και θα ενταθούν.

 

Από αργά το μεσημέρι-πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το ξημέρωμα της Παρασκευής υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών-μπορών που σταδιακά θα αποκτούν όλο και πιο αξιόλογο και γενικευμένο χαρακτήρα.

 

Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινόμενων κατά τις ώρες αυτές διακρίνεται ως εξής:

 

1) Πολύ υψηλή πιθανότητα στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού.

 

2) Υψηλή πιθανότητα στα υπόλοιπα ορεινά, σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους και σε πεδινά τμήματα που βρίσκονται στα βορειότερα τμήματα του νομού.

 

3)Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα.

 

4) Μικρή πιθανότητα σε παράκτια τμήματα και πολύ μικρή πιθανότητα στο νοτιανατολικό άκρο του νομού και στη Θάσο.

 

Έπειτα, από πολύ νωρίς το πρωί (μέχρι και τις 10:00-12:00 περίπου) αναμένεται ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει σταδιακά το σύνολο του νομού από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 

Το πέρασμα αυτό θα δώσει για λίγο έντονες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού ενώ κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.

 

Στην συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση ωστόσο κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως γύρω από τα ορεινά ίσως επιμείνουν μέχρι και αργά το μεσημέρι-απόγευμα.

 

Το Σάββατο κατά τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν και θα αποκτήσουν πιο αξιόλογο χαρακτήρα.

 

Έτσι, από αργά το μεσημέρι έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα τοπικά και πρόσκαιρα εξάρσεις έντονων βροχοπτώσεων, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο στην Θάσο, σε παράκτια τμήματα και γύρω από ορεινά. Κατά τις νυχτερινές ώρες προς την Κυριακή ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

 

Την Κυριακή φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι λίγο βελτιωμένος με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μόνο. Ωστόσο από αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένουμε σταδιακά νέο γύρο βροχών που θα συνεχιστούν πιθανότατα και την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη.

 

Οι άνεμοι τις επόμενες ώρες θα αποκτήσουν θυελλώδεις εντάσεις.

 

Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει σταδιακή πτώση η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, βάζοντας την περιοχή μας σε τροχιά χειμερινών θερμοκρασιών.

 

Οι όποιες χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1400-1600μ.).

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr