Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, θέτει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα χρησιμοποιηθεί το παλιό Νοσοκομείο στην Καβάλα, για να καλυφθεί η έλλειψη φοιτητικής εστίας.

 

Η ανακοίνωση του βουλευτή:

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Επί δεκαετίες λειτουργούν στην πόλη της Καβάλας πολλά τμήματα Τ.Ε.Ι. και πιο πρόσφατα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

 

Παρά το γεγονός όμως αυτό δε διέθετε ποτέ φοιτητική εστία σε αντίθεση με άλλες πόλεις της χώρας. Παραλλήλως και

ιδιαιτέρως κατά την τελευταία πενταετία τα διαμερίσματα προς ενοικίαση είναι δυσεύρετα λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών και των βραχυχρόνιων μισθώσεων, οι δε τιμές των υπολειπομένων προς ενοικίαση ακινήτων είναι δυσθεώρητα υψηλές για τα οικογενειακά εισοδήματα των οικογενειών των φοιτητών, οι οποίες θα επωμιστούν τα έξοδα των σπουδών τους. 

 

Ίσως αυτός ο παράγων να είναι από τους βασικότερους για

το μεγάλο ποσοστό μη ενεργών φοιτητών και ιδιαιτέρως στα Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται συζητήσεις και υποβάλλονται προτάσεις στην Καβάλα για την αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου το οποίο λειτουργούσε ως νοσοκομείο έως το 2010, εκτάσεως 8 στρ. στην παραλιακή περιοχή του κέντρου της πόλεως, στο οποίο δύνανται να διαμορφωθούν τριακόσια περίπου δωμάτια. 

 

Είναι μια ευκαιρία για το Υπουργείο σας να καλύψει την έλλειψη φοιτητικής εστίας, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο δημόσιο κτήριο.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να διεκδικήσετε το ανωτέρω δημόσιο κτίριο για να καλύψετε την έλλειψη φοιτητικής εστίας στην Καβάλα;