Και πολιτικό σχόλιο περιελάμβαναν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Καβάλα. Είπε μεταξύ άλλων: «σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Είναι μέρα συμβολισμού για το τι κάνουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, αποφασισμένοι και αντιστέκονται. Μέρα χαράς γιατί γιορτάσαμε αυτή τη μέρα με τη νεολαία μας».

 

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα λόγω των κινητοποιήσεων πολλών κοινωνικών ομάδων, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «οι κινητοποιήσεις είναι μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένη εντολή από τον λαό, πρέπει να την υλοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την κοινωνία δίπλα μας και όχι απέναντί μας».

 

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε: «σήμερα τιμούμε όλους τους ανθρώπους από τους ανώτατους αξιωματικούς μέχρι και τον τελευταίο οπλίτη που πολέμησαν το 1940 προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να είναι στη θέση της και να συνεχίσει την μακραίωνη πορεία της. Είμαστε περήφανοι για τη σημερινή μέρα. Είναι θετικό το ότι ο κόσμος προσέρχεται στην παρέλαση».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Παπαδόπουλος μίλησε για μια ημέρα που σημαίνει πολλά για τους Έλληνες «αλλά και για όσους αισθάνονται Έλληνες» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα εθνικής αντίστασης ας γίνει ένα παράδειγμα για όλους μας να αντιμετωπίζουμε με ηρωισμό τα προβλήματα».

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος δήλωσε: «Σήμερα σκύβουμε το κεφάλι και τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Μήνυμα σε όλους αυτούς που σήμερα πολεμάνε τη σημαία, την πατρίδα, την θρησκεία και τα ιδανικά μας, ένα μήνυμα ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ και θα τους πολεμάμε».