Αυξημένες εδώ και δέκα ημέρες είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Όπως λέει στον KavalaNews 102,8 ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, τα περισσότερα περιστατικά των νοσηλειών αφορούν σε ασθενείς που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για άλλον λόγο και στη συνέχεια διαπιστώνεται ότι νοσούν και από κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη τις τελευταίες ημέρες οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική είναι είτε πάνω, είτε λίγο κάτω από 20 στον αριθμό.

 

Στην περίπτωση χειρουργείου είπε ότι αυτό γίνεται κανονικά και στη συνέχεια οι ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid μέχρι το εξιτήριό τους.

 

Αναφερόμενος στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο εφαρμόζει και το Νοσοκομείο Καβάλας εξήγησε ότι όταν γεμίζει η κλινική covid στον 5ο όροφο τότε τα περιστατικά νοσηλεύονται σε θάλαμο που θα λειτουργεί σε κάθε κλινική γι’ αυτό τον σκοπό.

 

Ρωτήθηκε και για τις παιδικές ιώσεις και τόνισε πως υπάρχει αυξητική τάση και στις παιδικές ιώσεις και στα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος στα μικρά παιδιά.

 

«Αν και δεν είμαι γιατρός θα ήθελα να κάνω μια ισχυρή προτροπή σε όλους για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους».

 

Ο κ. Κλειτσιώτης ρωτήθηκε και για την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καβάλας.

 

«Έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και στο τέλος του χρόνου θα αναχωρήσω. Η παρουσία μου εδώ στιγματίστηκε θα έλεγα από τον κορωνοϊό και από την προσπάθεια που κάναμε για να τον αντιμετωπίσουμε. Θυμάμαι πολύ καλά το πρώτο περιστατικό που μας ήρθε. Είχε αναστατωθεί όλο το Νοσοκομείο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο που δεν ξέραμε πως θα καταλήξει.

Πλέον όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προφυλαχθούν.

 

Φεύγοντας από εδώ θα κινηθώ πιο έντονα για διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο. Έχω 8 μήνες μπροστά μου για να στελεχώσω ψηφοδέλτιο. Έχω ήδη κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και στη συνέχεια θέλω να επικοινωνήσω το πρόγραμμα μας στον κόσμο της Καβάλας», είπε ο κ. Κλειτσιώτης.