Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο: «TheatreA common language to express ourselves» και κωδικό: 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030294. Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, και τη Ρουμανία.

 

 

Το σχέδιο αυτό έχει σκοπό οι μαθητές/τριες να συμπράξουν με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες παραδόσεις χρησιμοποιώντας το θέατρο ως κοινή γλώσσα έκφρασης. Επίσης στόχος είναι να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις. Έτσι μέσω του θεάτρου, θα καταφέρουμε να ενώσουμε διάφορους πολιτισμούς και ανθρώπους.

 

 

Η 1η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Satu Mare της Ρουμανίας από τις 05.12.22 έως τις 08.12.22. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπόλοιπες αποστολές και να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μία κοινή θεατρική παράσταση. Εκτός από τις πρόβες της παράστασης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής Liceul Teoretic German "Johann Ettinger", καθώς και σε αξιοθέατα της πόλης, όπως το Δημοτικό Θέατρο, συμμετείχαν σε εργαστήρια χειροτεχνίας, και έκαναν παρουσιάσεις των χωρών τους,  των ιδιαιτεροτήτων των πόλεων τους, καθώς και των σχολείων τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το λογότυπο που σχεδίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στον αντίστοιχο διαγωνισμό και θα αποτελεί το επίσημο λογότυπο του προγράμματος.

 

 

Τέλος, η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα είναι τον Μάιο του 2023 στην Καβάλα, όπου με οικοδεσπότη το Μουσικό Σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του, οι αποστολές των υπόλοιπων χωρών, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διάφορες θεατρικές και μουσικές δραστηριότητες με στόχο πάντα την έκφραση και την ενότητα μέσω της τέχνης και ιδιαίτερα του θεάτρου.

 

(δελτίο Τύπου)