Στην Καβάλα θα βρίσκονται την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο Λευτέρης και ο Άρης μέλη της ομάδας «the love van» το βανάκι της αγάπης στο πλαίσιο περιοδείας τους στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Θα παρουσιάσουν στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας τα δυο ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν μέσα σε δυο χρόνια με θέμα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν όλον τον κόσμο.

 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Καβάλας όπου θα μαγειρέψουν για τους Καβαλιώτες.

 

Το «The Love Van» είναι το βανάκι που κινείται στους δρόμους μοιράζοντας αγάπη στους άστεγους.

 

Έχει = στόχο του να βοηθήσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Βάζει στο ρεζερβουάρ του αγάπη, μοιράζει φαγητό σε όσους ζουν στον δρόμο, πατάει γκάζι για να στηρίζει άπορες οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης και παράλληλα οργανώνει δράσεις καθαρισμού σε δασικές εκτάσεις.

 

Το «The Love Van» ήταν μια έμπνευση του Λευτέρη Παρασκευά η οποία «γεννήθηκε» λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και με αφορμή τις δυσκολίες που έφερε στη ζωή μας η πανδημία του κορονοϊού ανέλαβε ακόμη περισσότερες δράσεις ανακούφισης των ευπαθών ομάδων.

 

Η ταινία του «Τhe Love Van» που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού το «The Love Van» αποφάσισε να φτιάξει μια δική του ταινία μικρού μήκους με θέμα την ψυχική υγεία λόγω του κορονοϊού και της πολύμηνης καραντίνας που το καλοκαίρι του 2022 θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και θα προβάλλεται από πόλη σε πόλη.

 

«Έχουμε στήσει μια ομάδα εννέα ατόμων και αυτή τη στιγμή τρέχουμε το project μιας ταινίας ευαισθητοποίησης σε σχέση με την ψυχική υγεία λόγω του κορονοϊού και του εγκλεισμού.

 

Το ντοκιμαντέρ μας πραγματεύεται τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και το πως η επαφή του με τη φύση μπορεί να τον βοηθήσει να ξεχάσει τα πάντα αφήνοντας πίσω όσα τον ταλαιπωρούν.