28η Οκτωβρίου

Μία τεράστια ελληνική σημαία επιφάνειας 100 τ.μ. και βάρους 50 κιλών τοποθετήθηκε στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Καβάλα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε η Καβάλα, με την καθιερωμένη σχολική και στρατιωτική παρέλαση, στην παραλία της πόλης, το Σάββατο (28/10).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας και τροχονομικής αστυνόμευσης κατά το διάστημα από 27 έως 29 Οκτωβρίου θα λάβει, ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η Ελληνική Αστυνομία, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων.

Tο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, για την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Η ημέρα για εκείνη την εβδομάδα αλλάζει καθώς η φετινή επέτειος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με πρόσχημα την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, δάσκαλος προσπάθησε να εξαπατήσει δύο μετανάστες γονείς.

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Βασίλης Τραϊφόρος διηγείται μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για τη θεία του Σοφία Βέμπο.

«Εμείς εφαρμόσαμε την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που έλεγε ότι οι παρελάσεις γίνονται κανονικά», τονίζει ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης στον απόηχο της παρέλασης στη Χρυσούπολη για την 28η Οκτωβρίου παρά την απόφαση του περιφερειάρχη για ματαίωση σε όλη την ΑΜΘ. 

Την παράσταση έκλεψε ένας 8χρονος από την Καβάλα, ο Σέργιος, ο οποίος αφού παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξηγεί γιατί δεν του άρ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την επέτειο του "ΟΧΙ". Παρέλαση δεν έγινε αλλά οι φορείς του τόπου απέτισαν φόρο τιμής στου ήρωες του 1940. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Καβάλα (δες

Στη σκιά του κορωνοϊού για μία ακόμα χρονιά η Καβάλα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 

Κανονικά έγιναν οι εκδηλώσεις την Τετάρτη (27/10) στην Καβάλα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

 

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ματαιώνονται οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οδηγίες για τον για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με τις παρελάσεις να γίνονται καν

Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

 

Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική

Για ακόμη μία φορά ο πιλότος της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνει συγκινητικό μήνυμα από αέρος σε όλους τους Έλληνες για την Επέτειο του «ΟΧΙ».

 

Το μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και η σημασία που έχει αυτή η μέρα για την πορεία των Ελλήνων περιλαμβάνουν οι δηλώσεις των βουλευτών της Καβάλας.

 

Με τη λήψη και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εορτάστηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

Με τη δέουσα λαμπρότητα – αλλά και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -  εορτάστηκε στο Δήμο Νέστου η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Σελίδες