Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή,11 Σεπτεμβρίου 2015, το νέο διδακτήριο του 2ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της καθιερωμένης τελετής αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την παρουσία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και του σχολικού συμβούλου  4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καβάλας, Γιώργου Αλβανόπουλου. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο διευθυντής του Σχολείου, Γιώργος Κυριακίδης, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για τη δημιουργία του νέου αυτού πολυδύναμου εκπαιδευτικού διδακτηρίου, που όπως τόνισε, έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, καθώς ένα καινούργιο σχολείο προστίθεται στην αναγκαία υποδομή.

Ο σχολικός σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καβάλας, Γιώργος  Αλβανόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές  και οι γονείς θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει, κατά τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας το 12θεσιο Δημοτικό Σχολείο σε μια πρότυπη σχολική μονάδα που θα παρέχει σύγχρονη και αναβαθμισμένη παιδεία.

Η  τελετή αγιασμού έκλεισε με ομιλία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, ο οποίος, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράδοση αυτού του σύγχρονου κτιρίου που ανταποκρίνεται όπως είπε, στις προσδοκίες των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεισφορά του πρώην δήμαρχου Ελευθερών, Χαράλαμπου Χρυσανίδη και δήμου Παγγαίου, Βασίλειου Ξουλόγη στην υλοποίηση του έργου.  Παράλληλα, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για τη συμβολή τους, ενώ πρόσθεσε ότι μετά την τελετή αγιασμού παραδίδεται ένα κόσμημα στην περιοχή και ένα έργο ιδιαίτερα χρήσιμο για την  Κοινωνία. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στους μαθητές, τους κάλεσε να αγαπήσουν και να φροντίζουν, το καινούργιο σχολείο τους,  ώστε να  διατηρηθεί  σε καλή κατάσταση  και για τις επόμενες γενιές, ενώ τέλος, ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν να παράγουν το καρποφόρο έργο τους και στα παιδιά να αντλούν γνώσεις μέσα από το νέο τους σχολείο.

Να σημειωθεί ότι το έργο του σχολικού κτιρίου δημοπρατήθηκε  και εκτελέστηκε με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, κατασκευάστηκε με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ ο  προϋπολογισμός του άγγιξε τα 3,5 εκ. ευρώ. Το κτίριο είναι διώροφο με ένα τμήμα υπογείου συνολικής επιφάνειας 2059,04 τ.μ. και 443,00 τ.μ. αντίστοιχα. Το ισόγειο περιλαμβάνει ιατρείο, γραφείο συλλόγου, μικρό γραφείο, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, γραμματεία, χώρους γραφείων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, κουζίνα, κυλικείο- αποθήκη, χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων. Στον όροφο του κτιρίου υπάρχουν 9 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα Φυσικοχημείας, μία ξένων γλωσσών, μία αισθητικής, ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και χώροι υγιεινής. Στο υπόγειο, υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι λεβητοστασίου, αποθήκης καυσίμων, αντλιοστασίου, μηχανοστασίου ανελκυστήρα, καθώς και αποθήκες, χώρος αρχείου, δεξαμενή νερού και χώρος συσσωρευτών των φωτοβολταϊκών συστημάτων.