Το δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Ποτάμι Γεώργιος Γκαϊντατζής και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του νησιού.

 

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα αυτά αφορούν την ολοκλήρωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και άλλων σκαφών με στόχο την αύξηση διαφορετικού προφίλ τουρισμού, βελτιωτικά έργα στο λιμάνι Βαθύ για τη μεταφορά των εξορυκτικών προϊόντων μαρμάρου, την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων με την ολοκλήρωση σχετικών έργων στο νότιο τμήμα του νησιού, και όλα τα παραπάνω με ταυτόχρονο σεβασμό στη διατήρηση των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα (ελαιώνες).

 

Πρωτοποριακός, φιλόδοξος αλλά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο στόχος «μηδενικά απόβλητα» (zero waste) που έχει τεθεί από την υφιστάμενη δημοτική αρχή για το νησί και περιγράφηκε αναλυτικά.

 

Σημειώνεται ότι η στόχευση αυτή συμφωνεί με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές που έχει διατυπώσει και δημοσιεύσει ο Τομέας Περιβάλλοντος του Ποταμιού στον οποίο συμμετέχει και ο υποψήφιος Γ. Γκαϊντατζής.