Η Θεσσαλονίκη ξανά και η Δράμα για πρώτη φορά θα είναι “πρωταγωνίστριες” λοιπόν σε μια ταινία του Χόλιγουντ για τις επόμενες 50 μέρες, με τα γυρίσματα να αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την 25η Ιουλίου.

 

 

Με προϋπολογισμό συνολικά στα 38 εκατομμύρια ευρώ, το «Tin Soldier» έχει στο καστ ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αστεριών του Χόλιγουντ για το οικονομικό του μέγεθος, κάτι βέβαια όχι ασυνήθιστο σε indie παραγωγές.

 

Το καστ είναι φορτωμένο με πολύ βαριά ονόματα του Χόλιγουντ, ίσως τα περισσότερα που έχουν φιλοξενηθεί ταυτόχρονα στην πόλη.

 

Έτσι, ήδη βρέθηκε από το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σκηνές του μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που πέρασε και στη συνέχεια αναχώρησε για τις Κάννες.

 

 

Απόβαση του Χόλιγουντ στη Δράμα για γυρίσματα

 

 

Τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, όταν και η παραγωγή θα μετακινηθεί μαζικά στην πόλη της Δράμας.

 

Η πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η έδρα για τις σκηνές που θα χρειαστεί να γυριστούν σε περιοχές έξω από τη πόλη. Τα γυρίσματα αυτά αναμένεται να διαρκέσουν για έναν μήνα τουλάχιστον, κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, ενώ δεν είναι προγραμματισμένο να εγγραφούν σκηνές μέσα στην πόλη αυτή τη στιγμή.

 

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως για τις ανάγκες των συγκεκριμένων γυρισμάτων θα φτάσουν στην πόλη περί τα 300 άτομα και έτσι «…θα αξιοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων χώρων φιλοξενίας της πόλης», όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν πολλοί απ’ αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγή του «Tin Soldier».