Κλείνει η δεύτερη λαϊκή της Καβάλας, στην περιοχή της Καλαμίτσας, όπως αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις για την ίδρυση νέας, με καινούριο όνομα. 

 

Η συγκεκριμένη λαϊκή δημιουργήθηκε στις αρχές της πανδημίας, ώστε αποσυμφορήθεί η κεντρική και να τηρούνται οι αποστάσεις.

 

«Ήρθε έγγραφο από το υπουργείο που σταματά τις παράλληλες λαϊκές γιατί έχει “λήξει” η πανδημία. Αν δημιουργηθεί πρόβλημα θα λειτουργήσει ξανά τον Σεπτέμβρη. Το ίδιο έγγραφο καλεί εμπόρους και παραγωγούς να ενσωματωθούν με την κεντρική», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.  

 

Όπως εξηγεί ο κ. Μουμτσάκης δεν μπορεί να υπάρχει μία δεύτερη, παράλληλη λαϊκή, δηλαδή ίδια ώρα και ίδια μέρα.

 

«Πήραμε παράταση για να λειτουργήσει η αγορά της Καλαμίτσας για λίγο ακόμα ώστε να κινήσουμε τις νομικές διαδικασίες και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία άλλη λαϊκή με διαφορετική ονομασία στην Καλαμίτσα. Περιμένουμε την απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου εάν θα μπορέσουμε, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες”, λέει ο κ. Μουμτσάκης.  

 

«Είναι θέμα του υπουργείου και όχι του Δήμου Καβάλας» ξεκαθαρίζει.

 

Για το αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του χώρου της κεντρικής λαϊκής είπε ότι: «Ένας χώρος είναι κάτω από το Ιμαρέτ στο λιμάνι. Θα πρέπει να συμφωνήσουν όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές και να πάρουμε και τη σύμφωνη γνώμη και του ΟΛΚ».

 

 

«Η θέση μας είναι η λαϊκή της Καλαμίτσας πρέπει να παραμείνει» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

 

Επισημαίνει επίσης ότι ζητούν περισσότερο χώρο στη λαϊκή της Καλαμίτσας.