Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό, την TourNatur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα συμμετάσχει η Θάσος, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει μελλοντικά και ο Δήμος Θάσου.

 

Σε πρώτη φάση η Περιφέρεια «έκλεισε» το περίπτερο της έκθεσης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο τίμημα, ενώ το Επιμελητήριο ανέλαβε να ετοιμάσει τα φυλλάδια σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό σε Καβάλα και Θάσο αλλά και την σχετική ιστοσελίδα.

 

Το σχέδιο

Ο πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου, Γιώργος Φραγκιόγλου, ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση των «νεκρών μηνών» δηλαδή Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο αλλά και Σεπτέμβριο-Οκτώβρη ώστε να μεγαλώσει η σεζόν.

 

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν ή όχι οι τοπικές επιχειρήσεις σε αυτό το εγχείρημα, ώστε ο τουρίστας να βρίσκει κάτι να κάνει τους λεγόμενους «νεκρούς» μήνες, ο κ. Φραγκιόγλου είπε: «Έχουμε ως σύνθημα στο Επιμελητήριο ότι το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Τον Σεπτέμβρη έχουμε κανονίσει μία ή δύο συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου να γίνουν στη Θάσο. Θα καλεστούν φορείς που μπορούν να εμπλακούν, θα εξηγήσουμε στόχους και σχέδιο και θα γίνει προσπάθεια οργανωμένης συμπόρευσης.

 

«Έχουμε περιφερειάρχη που ακούει»

Ο κ. Φραγκιόγλου είπε εξάλλου: «Ένας από τους στόχους μας ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και ο δεύτερος να φέρουμε στην περιοχή μας αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (low cost). Αυτά τα δύο αρχικά σχεδιάστηκαν να γίνουν σε συνεργασία με Οργανισμό Τουρισμού Θάσου, ο οποίος όμως είδαμε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Παράλληλα, βλέποντας ότι πολλά άλλαξαν στην Περιφέρεια, γιατί σήμερα έχουμε έναν περιφερειάρχη που ακούει, υπολογίζει και σχεδιάζει, είπαμε να γίνει σε πρώτη φάση μια συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου, στην οποία θα ενταχθεί και ο Δήμος Θάσου στη συνέχεια, αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού.

 

«Μεγάλη ευκαιρία για Θάσο και Καβάλα»

«Είναι μια σημαντική ευκαιρία για να πάρουμε το πρώτο βάπτισμα με τη συμμετοχή μας, αναδεικνύοντας την Καβάλα και την Θάσο, ως έναν προορισμό που θα γίνει γνωστός όχι μόνο για τις παραλίες του αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν και εκτός των θερινών μηνών.