«Τα κέρδη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πολλά» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης με αφορμή την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα από την εταιρία. 

 

Όπως εξηγεί ο κ. Λυμπεράκης, ο χώρος του Αμυγδαλεώνα δεν θα είναι μόνο μία σχολή πιλότων, αλλά ένας ευρύτερος εκπαιδευτικός χώρος για όλα τα αεροπορικά επαγγέλματα. 

 

«Πέραν της σχολής πιλότων θα υπάρχει σχολή μηχανικών αεροσκαφών, αεροσυνοδών, προσωπικού εδάφους και μία ευρύτερη γκάμα από αεροπορικά επαγγέλματα», σημειώνει. 

 

Δείτε ΕΔΩ πώς θα γίνει το παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. 

 

Όπως αναφέρει ο κ. Λυμπεράκης στο παλιό αεροδρόμιο θα δημιουργηθούν περίπου 192 κλίνες. Οι μαθητές θα είναι πάνω από 400 κάτι που σημαίνει πως «υπάρχουν πάνω από 200 μαθητές που θα διαμένουν στη γύρω περιοχή και μαζί με αυτούς που θα διαμένουν στο αεροδρόμιο θα μπορεί ο Αμυγδαλεώνας ή οι περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο να παρέχουν υπηρεσίες».

 

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο είναι όπως είπε ο Δημήτρης Λυμπεράκης είναι ένα εργοτάξιο και γίνονται εργασίες κυρίως στον διάδρομο και σε έργα υποδομής. Τα κτίρια θα αρχίσουν να χτίζονται μετά την αδειοδότηση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας μέσα στην επόμενη διετία.

 

Επίσης αυτό που ξεκαθάρισε ο κ. Λυμπεράκης είναι ότι το αεροδρόμιο προορίζεται για χρήση γενικής αεροπορίας, όπως: ιδιωτικές πτήσεις, πτήσεις εκπαίδευσης, πτήσεις αεροπορικών εφαρμογών όπως η ετιαρία που «ψεκάζει» τα σύννεφα των καταιγίδων για να σπάσει το χαλάζι, πτήσεις αεροφωτογράφισης, αεροπλάνα-ασθενοφόρα. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: