Οι διαδικασίες παραχώρησης του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια του διαγωνισμού και η εκμίσθωση των εκτάσεων τελικά από την Egnatia Aviation για την εγκατάσταση σχολής εκπαίδευσης νέων πιλότων αναλύθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Lucy

 

Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι υπεύθυνοι την εταιρείας κ.κ. Ζωγραφάκης και Λυμπεράκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Μιχαλολιάκος. 

 

"Η Καβάλα θα μεταβληθεί σε κέντρο αεροπορικής δραστηριότητας. Το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο γενικής αεροπορίας. Θα προσελκύσει και άλλες αεροπορικές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το airshow" είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το 2012 όταν αρχικά εμφανίστηκε στο προσκήνιο η αξιοποίηση του αεροδρομίου. 

 

Πρόκειται για μια πραγματική επένδυση στον τόπο μας είπε. Για τους απόστρατους που διαμένουν σε σπίτια εντός του αεροδρομίου είπε ότι υπάρχει συνεννόηση με την εταιρεία για τη μετεστέγασή τους. 

 

Ο. κ. Παναγιώτοπουλος ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το εγχείρημα.