Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά κατά την πρώτη ημέρα της ανακριτικής διαδικασίας ο 46χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα μαστροπείας που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν χθες το απόγευμα την προφυλάκιση του αστυνομικού που κατηγορείται για ενεργό συμμετοχή σε κύκλωμα προώθησης γυναικών στην πορνεία.

Δείτε αναλυτικά την υπόθεση με την ανακοίνωση για τις συλλήψεις μετά την επιχείρηση της αστυνομίας και την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εδώ και εδώ

 

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι δύο γυναίκες που εργαζόντουσαν στο μπαρ – βιτρίνα με την υποχρέωση παρουσίασης κάθε 1η και 15η του μηνός στο Α.Τ. της περιοχής τους και με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Επιπλέον, στη μία από τις δύο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Τα άτομα κρατούνταν από το περασμένο Σάββατο.

 

Η ανακριτική διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες και ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Οι απολογίες των δύο γυναικών (υπαλλήλων των μπαρ σε Καβάλα και Χρυσούπολη) ήταν ιδιαίτερα σύντομες. Διήρκεσαν ίσως και λιγότερο από μισή ώρα. Αντίθετα η απολογία του αστυνομικού ξεπέρασε τη 1,5 ώρα. Ο αστυνομικός αρνήθηκε το σύνολο της σε βάρος του κατηγορίας.

 

Την Παρασκευή συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων με τις απολογίες των δύο ανδρών που φέρονται ως βασικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορείται ότι ήταν εκ των διευθυντών του κυκλώματος, ο δεύτερος εμφανίζεται υπεύθυνος καταστήματος.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις 13 γυναικών. Οι 12 από αυτές φέρονται να δηλώνουν πλήρη άγνοια και καμία συμμετοχή στο κύκλωμα, μία ωστόσο παραδέχεται ότι εκδιδόταν.