Στην Καβάλα μεταφέρεται όλη η δραστηριότητα της σχολής πιλότων, Egnatia Aviation μετά την απόφαση της εταιρίας να αποχωρήσει από την Κοζάνη στα τέλη Μαρτίου.

 

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της εταιρίας, η απόφαση είναι οριστική και αποτελεί απόρροια «των συνεχόμενων προβλημάτων και περιορισμών που προκύπτουν σε καθημερινή βάση, δυσχεραίνοντας σημαντικά την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών της».

 

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr η εταιρεία θεωρεί πως τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του αεροδρομίου «Φίλλιπος» της Κοζάνης, είναι αξεπέραστα για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της. 

 

Στην Καβάλα, τα πράγματα φαίνεται πως λειτουργούν πολύ καλά με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι σπουδαστές να ζητάνε να μείνουν στην πόλη και πλέον η ίδια εταιρεία θα αποτελέσει παρελθόν για την Κοζάνη. 

 

Ήδη η Egnatia Aviation έχει ενημερώσει μια σειρά ιδιοκτητών σπιτιών τα οποία μίσθωνε, για την αποχώρησή της, ενώ ενημερώθηκε και το προσωπικό για τη συνέχιση εργασίας στην Καβάλα και αργότερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία της εταιρείας από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (δες ΕΔΩ).