«Προκαλεί δισεπίλυτα προβλήματα στο σχέδιο ζωής των εργαζομένων και εντείνει την απομόνωση των φτωχών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά μέσα», αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στην Καβάλα (δες ΕΔΩ). 

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Η EUROBANK έκλεισε στην Καβάλα το ένα από τα δύο καταστήματά της.

 

Το κακό που άρχισε το 2020 συνεχίζεται και το 2022.

 

Ανεβάζει τον αριθμό εξυπηρετουμένων πελατών σε σημείο να εξυπηρετούνται διπλάσιοι ανά υπάλληλο, σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό Μ.Ο.,  ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίστροφο.

 

Η μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων βρίσκεται σε αντίθεση με ένα αποκεντρωμένο σωστό προγραμματισμό Περιφερειακής Ανάπτυξης, την  δεδομένη στιγμή που απαιτείται η υποβοήθηση της παραγωγικής, εμπορικής, τουριστικής και εξαγωγικής δραστηριότητας  λόγω της αναμενόμενης  εισροής σημαντικών επενδυτικών πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Δεδομένου ότι το Καλοκαίρι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, χωρίς να αλλάξει η ρότα των Διοικήσεων των Τραπεζών, είναι καιρός, με αφορμή το συγκεκριμένο  γεγονός, να  δούμε με τις ενέργειες των τοπικά εκλεγμένων βουλευτών την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και  του ΣΥΡΙΖΑ».

 

(δελτίο Τύπου - ΝΕ Καβάλας ΚΙΝΑΛ)