Στις αρχές του περασμένου μήνα ο Βουλευτής Ν.Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή με θέμα την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα έως τον ποταμό Νέστο, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως εκτός από τη διάσωση από το χαλάζι των αγροτικών καλλιεργειών και την εξαιρετικά θετική επίπτωση στην αγροτική τοπική οικονομία, επιπλέον ο ΕΛΓΑ θα γλυτώνει χρήματα από τις αποζημιώσεις που θα πλήρωνε για καταστροφές από χαλαζόπτωση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου είχε τότε εκφρασθεί θετικά ως προς την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του αγροτικού κόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δήλωσε δε, από του βήματος της Βουλής πως εντός του μηνός Ιουνίου θα καλούσε την εργολάβο εταιρεία και υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου και του ΕΛ.Γ.Α. σε ευρεία συνάντηση με αντικείμενο τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος.

Με δεδομένο ότι στις 10 Ιουλίου 2015 νέα σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προκαλώντας πολύ σοβαρές καταστροφές και επειδή παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού, δεν έχει επέλθει ουσιαστική εξέλιξη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητά να πληροφορηθεί με νέα ερώτηση στη Βουλή, ποιες είναι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την αιτούμενη επέκταση του προγράμματος χαλαζικής προστασίας για την κάλυψη των αγροτικών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.