Αν και οι διαφωνίες στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα είναι πλέον τεράστιες (δείτε σχετικά εδώ), ομόφωνα ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας το παρακάτω ψήφισμα:

 

«Η συνέλευση της ΟΜ Καβάλας, καταδικάζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Φίλη, με τις  οποίες αποδίδει στις ενέργειες της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, ιδιότητες φασιστικές οι οποίες γίνονται αποδεκτές μόνο από την Χ.Α.

Η ΟΜ θεωρεί ότι οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δεν τιμούν τον ρόλο του Ν. Φίλη, ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος».

 

Η ομοφωνία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό αποτελεί από μόνη της είδηση, δεδομένων των έντονων διαφωνιών που διατυπώθηκαν στις τελευταίες συνελεύσεις και την διαφαινόμενη διάσπαση. Παρά τις διαφορές τους, τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα τάχθηκαν στο σύνολό τους υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τοποθετούμενα σχετικά με μια διαμάχη που φαίνεται να κρατά αρκετό καιρό.

 

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων, κόντεψε να γίνει θέμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η συμπεριφορά του Νίκου Φίλη, μετά από σχετική πρόταση που ετοίμαζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά στο τέλος την απέσυρε.

 

Η Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να εκτιμά ότι ο Ν. Φίλης την εκθέτει και την υπονομεύει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση του στην υπόθεση της παρουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

 

Ένα ακόμη «αγκάθι» είναι το γραφείο που έχει ζητήσει στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο έχει βρεθεί, αλλά η πρόεδρος δεν το δίνει επί σχεδόν 2 μήνες.

 

Από τις πρώτες ημέρες της νέας Βουλής υπήρξε κόντρα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος διαμαρτυρήθηκε για τον χρονοβόρο τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης και η πρόεδρος του επεσήμανε ότι πρώτα αξιοποίησε υπέρ του αυτόν τον τρόπο και τώρα τον «αδειάζει».