Επαφές με επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Διοίκηση της Alpha Bank με με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων του ομίλου με τις τοπικές κοινωνίες. 

 

Στόχος η υλοποίηση μιας φιλόδοξης πιστωτικής πολιτικής που αφορά σε καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πραγματική οικονομία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. 

 

Η τράπεζα φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιχειρηματικότητα της βόρειας Ελλάδας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι περιοχές Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης εντάχθηκαν στην τριήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε η κορυφή της Διοικητικής Πυραμίδας της Alpha Bank. 

 

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο CEO της Τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό Διευθυντή Wholesale Γιάννη Εμίρη και τους επικεφαλής των Διευθύνσεων Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου της Τράπεζας. 

 

Η περιοδεία περιελάμβανε επίσης τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. 

 

 

“the Alpha Blueprint”:

Μετασχηματισμός με αποτύπωμα σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της είναι αυτό που επιχειρεί η Alpha Bank 

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του προγράμματος μετασχηματισμού, the alpha blueprint, που έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εντατικών επαφών της Διοίκησης της Alpha Bank με τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

 

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού, the alpha blueprint, περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί η τράπεζα, υιοθετώντας μία σειρά από σημαντικές αλλαγές, για τη βελτίωση της λειτουργίας της, την αποτελεσματική ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις των πελατών της και τη διαμόρφωση μίας νέας εταιρικής εμπειρίας και κουλτούρας για τους εργαζομένους της.

Η διοίκηση της τράπεζας έκανε λόγο για «υψηλό βαθμό καινοτομίας και εξωστρέφειας» στις επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας, κάτι που θεωρείται θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσα από τραπεζικά κεφάλαια αλλά και τους πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Ταμεία. 

 

«Στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα και μετάβαση σε ένα βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης»

 

«Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξία. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Τράπεζας Βασίλης Ψάλτης και τόνισε: «στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το αύριο». 

 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Ψάλτης επισήμανε: «Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους».

Στόχος της Alpha Bank, είπαν τα στελέχη της τράπεζας, είναι να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να υλοποιήσουν φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και δυσκολιών που έφερε η πανδημία. 

 

 

Alpha Bank: Με διαχρονική παρουσία στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

 

Η Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας. 

 

Η παρουσία της Alpha Bank στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας είναι διαχρονική καθώς συμμετέχει σε έργα όπως οι επεκτάσεις των δικτύων φυσικού αερίου, η Εγνατία Οδός αλλά και τα αεροδρόμια του δικτύου της Fraport, μεταξύ αυτών και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας αλλά και το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. 

 

Επί δεκαετίες, η Τράπεζα είναι ο στενός συνεργάτης χιλιάδων τοπικών επιχειρήσεων, στους τομείς του λιανικού εμπορίου, του αγροτικού τομέα, της βιομηχανικής παραγωγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του real estate, ενώ κρίσιμος είναι ο ρόλος που έχει διαδραματίσει στον τομέα του Τουρισμού με την αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων μονάδων υψηλών προδιαγραφών.