Αύξηση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην επιβατική κίνηση των αστικών λεωφορείων της Καβάλας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες συγχωνεύσεις στις γραμμές. 

 

«H κίνηση είναι ανεβασμένη με τον ερχομό των φοιτητών για το πανεπιστήμιο όπως και με την “επαναφορά” των ΙΕΚ. Βάλαμε επιπλέον δρομολόγια για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες το πρωί και το μεσημέρι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Γιάννης Χαλεπιάδης.  

 

Με αφορμή το περιστατικό στο υπεραστικό ΚΤΕΛ και την φραστική επίθεση σε μαθητή στη Χρυσούπολη (δες ΕΔΩ) σημείωσε ότι δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα στα δρομολόγια του αστικού.

 

«Έχουν συμβεί μεμονωμένα περιστατικά και μικροεντάσεις μεταξύ επιβατών αν κάποιος δεν φοράει τη μάσκα», σημείωσε ο κ. Χαλεπιάδης. 

 

Επίσης όπως είπε, το αστικό ΚΤΕΛ έχει δέκα γραμμές αλλά δεν λειτουργούν όλες, όπως αυτή του Μπάτη. Υπάρχουν επίσης και συγχωνεύσεις όπως η γραμμή του Αγίου Κωνταντίνου (9) και της Δεξαμενής (2) επειδή δεν υπάρχει κίνηση, αλλά και αυτή της Νέαπολης (10) και της Κηπούπολης (4). 

 

«Η πιο δημοφιλής γραμμή είναι του νοσοκομείου το 11 ξεκινά από το νοσοκομείο και φτάνει στον ΟΑΕΔ, ενώ η γραμμή Βύρωνας Καλλιθέα ήταν η πρώτη γραμμή που έγινε στην Καβάλα αλλά από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νέο χώρο η γραμμή αυτή είναι στα όρια να μην κοπεί» επισημαίνει ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. 

 

Ακούστε όσα είπε ο Γιάννης Χαλεπιάδης στον KavalaNews 102.8: