Τις προσπάθειες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στηρίζει έμπρακτα η Energean Oil & Gas.

 

Ειδικότερα, η Energean προχώρησε σε δωρεά προς την Ένωση προκειμένου να αγοραστεί ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο θα εγκατασταθεί πρόγραμμα ομιλίας έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από μαθητές προερχόμενους από την τοπική κοινωνία της πόλης της Καβάλας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

 

Εκ μέρους της Energean και στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil Δημήτρης Γόντικας δήλωσε σχετικά: «Η εταιρεία μας είναι προσηλωμένη με όλες τις δυνάμεις της στην υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος στην λεκάνη του Πρίνου, η οποία έχει ως στόχο την διασφάλιση της πετρελαϊκής δραστηριότητας και της απασχόλησης στην περιοχή για τουλάχιστον 15 χρόνια ακόμη. Είναι όμως πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες ουσιαστικής συνδρομής προς συμπολίτες μας που διεκδικούν ένα ισότιμο μέλλον ανάμεσά μας και στηρίζει με μεγάλη θέρμη και χαρά τις προσπάθειες οργανισμών όπως η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας που αναπτύσσουν καθημερινά ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης».

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται ως απόρροια της αποδοχής πρόσκλησης που απηύθυνε στην Energean o Ροταριανός Όμιλος Καβάλας, ο οποίος διοργάνωσε πρόσφατα συναυλία για την εξεύρεση ποσού με σκοπό την αγορά συνολικά τεσσάρων ηλεκτρονικών υπολογιστών που προορίζονται για χρήση από τέσσερις Καβαλιώτες μαθητές με προβλήματα όρασης.