Το μήνυμα πικρίας της Μαρίνας Φιλιππίδου και η πρώτη ανακοίνωση του φορέα που εκδόθηκε τη Δευτέρα από τον Σωτήρη Σωτηριάδη…

 

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του φορέα με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, της ζητήθηκε η αποχώρησή της, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό, ώσπου την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ που ορίζει νέα διοίκηση.

Νέος πρόεδρος του φορέα, ο οποίος περιλαμβάνει την Παιδόπολη Καβάλας και άλλα 5 ιδρύματα σε όλη την Περιφέρεια, είναι ο Σωτήρης Σωτηριάδης, λογοθεραπευτής, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι πέρα από την Μαρίνα Φιλιππίδου, απομακρύνθηκε και η Βάσω Παπουτσή Μήττα.

 

 

Η Μαρίνα Φιλιππίδου, δεν έκρυψε την πικρία της για την εξέλιξη και σε σχετική της ανάρτηση στο facebook αναφέρει:

...έτσι είναι η ζωή...όλα κάποτε τελειώνουν...έτσι σήμερα έμαθα ότι τελείωσε η θητεία μου ως Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αν.Μακεδονίας Θράκης με αντικατάστασή μου. Ετσι απλά...Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μου για την καλή συνεργασία μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα και τη στήριξη τους σε κάθε δράση μας, σε κάθε εισήγησή και πρότασή μου. Κάναμε πολλά και σημαντικά σε έναν νεοσύστατο Φορέα. Ομως θα σταθώ παραπάνω στον Γιώργο Φιλιππίδη, Α’ Αντιπρόεδρο, που του χρωστώ μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Με βοήθησε με την ψυχραιμία στις πιο δύσκολες στιγμές. Η βοήθεια όλων τους ήταν πολύτιμη. Να ευχαριστήσω θερμά όλο το υπαλληλικό προσωπικό κάθε ειδικότητας και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους όλων των Παραρτημάτων και του Κέντρου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους που κατέβαλαν για να στήσουμε αυτόν τον νεοσύστατο και μεγάλο φορέα της Πρόνοιας στην Περιφέρειά μας με 6 ιδρύματα, με 350 παιδιά και περιθαλπόμενους και 150 υπαλλήλους περίπου. Παρά τη δραματική μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης πολλών υπαλλήλων, εμείς με τη βοήθεια του προσωπικού καταφέραμε και προσφέραμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δεν διώξαμε κανένα περιθαλπόμενο, αντιθέτως τους αυξήσαμε. Ευχαριστώ πολύ τους προμηθευτές που συνεργάστηκαν μαζί μας για τις υπηρεσίες που μας πρόσφεραν και την υπομονή τους για την πληρωμή τους που μερικές φορές καθυστερούσε χωρίς βέβαια δική μας βούληση. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου αλλά και στους πολίτες όλης της Περιφέρειάς μας, της Ελευθερούπολης, της Δράμας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους, για τον εθελοντισμό τους και την αγάπη τους και τη βοήθειά τους στα παιδιά και τους περιθαλπόμενους. Εύχομαι όλοι να συνεχίσουν να δίνουν την ίδια αγάπη στα παιδιά της καρδιάς μας! Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου ιδιαίτερα για τα καλά τους λόγια και την υποστήριξή τους σε δύσκολες στιγμές. Αυτούς που με σταματούν στο δρόμο, μου σφίγγουν το χέρι και μου λένε "μπράβο". Μου έδωσαν και μου δίνουν πολύ δύναμη. Όμως περισσότερο από όλους ευχαριστώ τα παιδιά της καρδιάς μου όλων Παραρτημάτων για την υπέροχη αγάπη που μου έδωσαν. Αυτήν δεν μπορεί να μου την πάρει κανείς. Φεύγω στεναχωρημένη που δεν ολοκλήρωσα το έργο μου που με τόσο πάθος αγωνιζόμουν αλλά τόσο γεμάτη από αγάπη και προσφορά. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Η αγάπη μου για τα παιδιά αυτά θα με κρατήσει για πάντα κοντά τους. Δεν θα με χάσουν και δεν θα τα αφήσω ποτέ. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και είμαι στη διάθεσή του να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί.

 

 

Η νέα διοίκηση του φορέα εξέδωσε την Δευτέρα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την αριθμ. Δ9/οικ.25479/6967/11-06-2015 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 432/16-06-2015, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ., ως ακολούθως :

  1. Ο Σωτηριάδης Σωτήριος του Παναγιώτη, λογοθεραπευτής, ως Πρόεδρος με αναπληρώτρια την Μαρία Μικροπούλου Κωσταράκη του Χρήστου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό .
  2. Η Δέσποινα Τσιολερίδου του Έλληνα, κοινωνιολόγος, ως Α΄ Αντιπρόεδρος με αναπληρώτρια την Βασιλική Παπακωνσταντίνου του Μιλτιάδη, συνταξιούχο.
  3. Ο Παναγιώτης Ερμείδης του Χρήστου, συνταξιούχος δημοσίου, ως Β΄ Αντιπρόεδρος με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Γιαννακίδου του Ευσταθίου, δασκάλα.
  4. Ο Γεώργιος Χατζηθεοδώρου του Ηλία, ειδικός παιδαγωγός, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Αρτέμιδα Βελικοπούλου του Αθανασίου, συνταξιούχο.
  5. Ο Σταμάτης Μαρούδας του Αλεξάνδρου, νευρολόγος, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Μπιρόλ Μουμίνογλου του Χιλμί, λογιστή.

 Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο δόθηκαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία και την ευθύνη των έξι Παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Σωτηριάδης Σωτήρης