Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος έκανε τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

 

Να δοθούν άμεσα άδειες στους επαγγελματίες για τους πεζοδρόμους

«Για όσο χρονικό διάστημα θα καταρτίζεται ο κανονισμός και θα εκκρεμεί η έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προτείνουμε ο Δήμος να εκδώσει νέες άδειες, είτε με τον παλιό κανονισμό είτε με τον καινούριο ο οποίος όμως θα προβλέπει μεταβατική περίοδο που θα καλύπτει τη θερινή σεζόν, ώστε να μην παραμένουν “σε ομηρία” οι επιχειρηματίες και να έρθουν νέα έσοδα στο ταμείο του Δήμου. Με τη λήξη της σεζόν, τα ξαναλέμε».

 

Μονοδρόμηση Βενιζέλου: το έργο συνεχίζεται χωρίς αλλαγές με απόφαση και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

«Για άλλη μια φορά, η έλλειψη αποτελεσματικής διαβούλευσης με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί, μας οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η διοίκηση του Δήμου είχε το χρόνο να ζητήσει πιθανές αλλαγές στο σχεδιασμό του έργου που παρέλαβε, αλλά δεν το έκανε. Αυτό σημαίνει είτε ότι δεν ήθελε να το κάνει είτε δεν ασχολήθηκε εγκαίρως. Σήμερα πια είμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος. Ανεξάρτητα από κάποιες μικρές πιθανές παρεμβάσεις, το βάρος πρέπει να πέσει στην αστυνόμευση για την καλύτερη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

 

Πάρκο Φαλήρου και Δημοτικός Κήπος: Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους γονείς ανήσυχους και τα παιδιά απροστάτευτα

«Έχουμε κακοπάθει εδώ και μήνες με την κατάσταση στις παιδικές χαρές. Εδώ και κάποιο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας χαρακτήρισαν το Πάρκο Φαλήρου και τον Δημοτικό Κήπο σαν χώρους ακατάλληλους για να παίζουν τα παιδιά κοντά σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, για λόγους υγιεινής. Το Πάρκο Σκύλων στο Φάληρο δεν έχει ακόμη τις απαραίτητες προδιαγραφές και κανόνες λειτουργίας. Είναι άμεση ανάγκη να εφαρμόζονται οι κανόνες για την τήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής σε όλους τους χώρους αναψυχής και πρασίνου».

 

Να γίνει με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης η μετονομασία της Ομονοίας

«Μία τέτοια απόφαση πρέπει να έχει την αποδοχή της πλειονότητας των επαγγελματιών, των πολιτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο Δήμος συνεπώς πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία από την Επιτροπή Διαβούλευσης. Μόνο έτσι η τελική απόφαση θα είναι ισχυρή τόσο απέναντι στο νόμο όσο και στην τοπική κοινωνία».