Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε βάρος δύο νεαρών ηλικίας 23 και 22 ετών, που διαπράχθηκε, το πρωί της 31-5-2015, στην πόλη της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, την 31-5-2015 το πρωί, προσέγγισαν τους δύο (2) ημεδαπούς και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, που άσκησαν σε βάρος του 22χρονου, απέσπασαν από αυτούς δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) ηλεκτρονικό τσιγάρο και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος, την 24-4-2015, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και έκτοτε αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.