Το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, μαγεύει τον επισκέπτη με τις πανέμορφες παραλίες και την πλούσια ιστορία. Με αρκετούς οικισμούς και 14.000 μόνιμους κατοίκους, η Θάσος είναι ένα νησί που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα. 

 

Εάν δεν επισκεφτείς το ορεινό χωριό Θεολόγος, είναι σαν να μη βρέθηκες στο νησί. Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, πυκνή βλάστηση, παραδοσιακοί οικισμοί με υπέροχα αρχοντικά, αλλά και καλό φαγητό.

 

Στα Λιμενάρια, μία από τις πιο τουριστικές πλευρές της Θάσου, σε περιμένει το λαογραφικό μουσείο με συλλογές αρχαιολογικών ευρημάτων από τον 7ο αιώνα π.Χ.

 

Αν πάλι θέλεις να ηρεμήσεις και να δροσιστείς, το Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι είναι η σωστή πρόταση. Στο χωριό Ποταμιά βρίσκεται το μουσείο Βαγή, αφιερωμένο στον γλύπτη Πολύγνωτο Βαγή, ο οποίος διακρίθηκε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την τεχνική της άμεσης γλυπτικής πάνω σε ποικιλόμορφες πέτρες.

 

Πού να κολυμπήσεις 

 

Ο Παράδεισος, όνομα και πράγμα, θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, με τη χρυσή αμμουδιά της και τα τιρκουάζ νερά! Η Αλυκή είναι στην ουσία δύο παραλίες, με πεύκα από πάνω τους. Η οργανωμένη Χρυσή Αμμουδιά είναι η μεγαλύτερη παραλία της Θάσου.

 

Επίσης: Λιβάδι για κολυμβητικές εμπειρίες, ένας παράδεισος με τροπική αύρα. Ποτός, αν ψάχνεις οργανωμένη παραλία για θαλάσσια σπορ. Πευκάρι για πιο κοσμικές εμφανίσεις. Ροσογκρεμός για ερημικές αποδράσεις. Σκίδια και Γκόλια για περιπέτειες. 5 χλμ. χωματόδρομος, αλλά αξίζει για τη Σαλιάρα.

 

Πού να φας, να πεις και να μείνεις

 

Οι Θασίτες ξέρουν από ψάρι και ψαρομεζέ, φυσικά στα μαγειρευτά δεν παίζονται, ενώ και τα ψητά δεν πάνε πίσω. Καζαβίτι, Θεολόγος, Λιμένας και Λιμενάρια έχουν άπειρες επιλογές. Φεύγοντας να πάρεις το περιλάλητο θασίτικο γλυκό καρυδάκι, το μέλι τους το ξακουστό, τα λάδια, τις ελιές, τα τυροκομικά τους και τη μυρωδάτη ρίγανη.

 

Η Θάσος συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες, έτσι και οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές και για όλα τα βαλάντια. Ξενοδοχεία με πισίνες μπροστά στη θάλασσα, όπου μπορείτε να βρείτε και καλές προσφορές.

 

Δείτε προτάσεις για φαγητό διαμονή στο νησί πατώντας ΕΔΩ

 

Πηγή: athensvoice.gr