1ο Λύκειο Καβάλας

Το 1ο Γυμνάσιο Βελιγραδίου επισκέφτηκαν 35 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus, από τις 24 έως τις 28 Απριλίου.

Την Πέμπτη (04/05), η Καβαλιώτισσα Στέλλα Χατζηραφαηλίδου, εκπροσωπώντας το 1ο ΓΕΛ Καβάλας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Ελευθερούπολη.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2021-22, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Μαθησιακή Κινητικότητα ΚΑ1”, συμμετείχε το σχολικό έτος 2021-22, με ομάδες εκπαιδευτικών σε σεμινάρια στο εξωτερικό που κάλυψαν την εξής θεματολογία:

Το «ΒΗΜΑ της Κυρισκής» φιλοξενεί την έντυπη έκδοση της εφημερίδας του 1ου Λυκείου Καβάλας

 

Για αντιδημοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας κάνει λόγο ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα με την αστυνομία να απειλεί τους μαθητές του 1ου Λυκείου Καβάλας

Στο σχολείο λίγο πριν τις 11:00 το πρωί έφτασε η αστυνομία η οποία ζήτησε από τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη και να επιστρέψουν στις τάξεις τους αλλιώς θα κινηθεί εναντίον τους αυτόφωρη διαδικασία. Τα παιδιά υπό την απειλή ενός τέτοιου ενδεχόμενου έληξαν την κατάληψη

Καλή επιτυχία ευχήθηκαν στους μαθητές ο διευθυντής Περιεφερειακής Εκαπίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Βαγενάς οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί σήμερα βρέθηκαν στο 1ο Λύκειο Καβάλας.

Η επίσκεψη του Λυκείου γνωστοποιήθηκε στον Συντονιστή Α΄/θμιας & Β'/θμιας Εκπαίδευσης χωρών Δυτικής Ευρώπης κ. Θανάση Διαλεκτόπουλο (με καταγωγή από τη Θάσο) και πρώην Σχολικό Σύμβουλο Σχολείων της Καβάλας και της επαρχίας Νέστου & Θάσου.

Ήταν μια μακρόχρονη επιθυμία των μαθητών του 1ουΛυκείου Καβάλας, να εξωραΐσουν τις τάξεις τους και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμος Καβάλας διέθεσε όλα τα χρώματα που χρειαζόταν οι μαθητές για να βάψουν τις τάξεις τους, αλλά και να κάνουν στους τοίχους μοναδικές ζωγραφιές

Την 5ηΠανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου εκμεταλλεύτηκαν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Λυκείου Καβάλας για να καλλωπίσουν τις τάξεις τους.

Tο 1ο ΓΕΛ Καβάλας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - E.P. School Ambassadors» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενδυνάμωση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη», την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:30,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.