Το αεροδρόμιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στον Πρίνο και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έκβαση των αεροπορικών επιχειρήσεων στη διάρκεια του πολέμου σήμερα «έχει γεμίσει μπάζα από εργολάβο οποίος δηλώνει ότι έχει την άδεια την Τοπικής Κοινότητας Πρίνου να τα αποθέτει σε εκείνο το σημείο» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνοντας το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

«Αυτό είναι το όραμα σας σε ότι αφορά την ανάδειξη όλων των ιστορικών σημείων του νησιού μας που θα μας βοηθήσει να κάνουμε βήματα προς το μέλλον και να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά σημεία που έχει το νησί μας κ. Δήμαρχε;» σημειώνει. 

 

Αναλυτικά: 

 

«Κύριοι στην περιοχή της Σκάλας Πρίνου πριν από αρκετά χρόνια είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη ενός ''αεροδρομίου'' του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο κατά τις αναφορές είχε διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην έκβαση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά την διάρκεια του πολέμου.

 

Τον Ιούνιο του 2012 η τότε δημοτική αρχή του νησιού μας σε συνδυασμό με το εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού και την ενσωμάτωση του στην μητροπολιτική Ελλάδα , θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό αυτό γεγονός και ταυτόχρονα να τιμήσει τους αεροπόρους που υπηρέτησαν και έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος , αποφάσισε να ανεγείρει ενα Μνημείο στο λιμάνι της Σκάλας Πρίνου.

 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν στις 24 Ιουνίου 2012 με την συμμετοχή αρχηγών αεροπορίας και στόλου και πλήθους επισήμων.

 

Μερικά χρόνια αργότερα το 2016 και στα πλαίσια του Kavala AirSea Show έγινε καθαρισμός και συντήρηση του αεροδιαδρόμου του παλαιού αεροδρομίου για να επιχειρήσει ένα αντίγραφο ενός στρατιωτικού διπλανού εκείνης της εποχής να προσγειωθεί και να απογειωθεί από το νησι μας. 

 

Σημειωτέων ότι το αντίγραφο το πιλοτάρισαν τα εγγόνια του πιλότου που υπηρέτησε στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

 

Από τότε και μετά τα σχέδια για την παραπέρα ανάδειξη και αξιοποίηση του αεροδρομίου έμειναν στα συρτάρια του Δήμου Θάσου' όπως άλλωστε και πολλά άλλα ‘μεγαλεπήβολα σχέδια και πλάνα'' που εκπονούνται ανάλογα  με το που θέλουμε να οδηγήσουμε τους ευσεβείς πόθους του κόσμου.

 

Σήμερα η περιοχή αρχίζει να θυμίζει την (προ ανακάλυψης του αεροδρομίου εποχή) , εγκατάλειψη, χόρτα και τώρα τελευταία ο χώρος έχει γεμίσει μπάζα τα οποία ρίχνονται από εργολάβο ο οποίος δηλώνει ότι έχει την άδεια την Τοπικής Κοινότητας Πρίνου να τα αποθέτει σε εκείνο το σημείο.

 

Αυτό είναι το όραμα σας σε ότι αφορά την ανάδειξη όλων των ιστορικών σημείων του νησιού μας που θα μας βοηθήσει να κάνουμε βήματα προς το μέλλον και να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά σημεία που έχει το νησί μας κ. Δήμαρχε;»