Νέο κανονισμό για τις λαϊκές αγορές φέρνει ο Δήμος Καβάλας. Οριοθέτηση των πάγκων, αλλαγή στον χώρο στάθμευσης των φορτηγών και σκέψεις για καθιέρωση της λαϊκής στην Καλαμίτσα φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε γι’ αυτό το σκοπό. 

 

«Το ζήτημα με τους πάγκους είναι πόσα μέτρα θα δικαιούται ο καθένας, αν θα είναι ή αν οι έμποροι θα έχουν περισσότερο. Ο καθένας θα γνωρίζει ποια θα είναι η θέση του», λέει στον KavalaNews 102.8 ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.  

 

«Και στις δύο λαϊκές αγορές του Δήμου Καβάλας (Καβάλα, Κρηνίδες), ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος για να δώσουμε μεγάλους πάγκους. Η πρόσοψη των πάγκων επιτρέπεται μέχρι έξι μέτρα από τον κανονισμό. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία ομοιομορφία των πάγκων», επισημαίνει ο κ. Μουμτσάκης.  

 

Οι θέσεις είχαν δοθεί από το 2000. Έκτοτε μπήκαν κι άλλοι έμποροι και παραγωγοί. Σήμερα είναι περίπου 120 οι έμποροι και 150 οι παραγωγοί

 

Για την λαϊκή της Καλαμίτσας ο κ. Μουμτσάκης λέει πως: «Αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της περιοχής. Θα γίνει μία προσπάθεια να κρατηθεί για να αποσυμφορηθεί η κεντρική λαϊκή». 

 

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Μουμτσάκη υπάρχει η σκέψη τα οχήματα των παραγωγών και των εμπόρων να μην σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο. 

 

«Μία σκέψη είναι ένας χώρος μπροστά στο "Ανθη Καραγιάννη" ή στην Καλαμίτσα».