Ελληνικά σπίτια, φορείς, επιχειρήσεις, μνημεία σβήνουν τα φώτα το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 20:30 συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" και ενώνει τη «φωνή» του με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας συμμετέχοντας στην ώρα της γης θα σβήσει συμβολικά σήμερα για ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30, τα φώτα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας.

 

Στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης αναφέρει:  

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης απευθύνει έκκληση στους πολίτες του Νομού Καβάλας να λάβουν μέρος στην εκστρατεία και να σβήσουν συμβολικά τα φώτα επίσης για μία ώρα. 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενώνει τις δυνάμεις της με τους πολίτες του κόσμου συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης» και μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας της φύσης. 

 

Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα φωτίζοντας την ίδια τη Ζωή, διότι το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη “μάχη” που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. 

 

Τώρα είναι η στιγμή της δράσης, γι’ αυτό τη φετινή “Ώρα της Γης” στέλνουμε το μήνυμα για μια νέα αρχή. Διεκδικούμε και απαιτούμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν. Διεκδικούμε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο, πιο δίκαιο και βιώσιμο για όλους.

 

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αναφέρει: 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, καλεί τους πολίτες του Δήμου Καβάλας να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη δράση και να σβήνουν τα φώτα από τις 20:30 έως τις 21:30, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Η υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου και συγκεκριμένων στόχων, με όραμα έναν υγιή πλανήτη, είναι υπόθεση όλων μας!