Μερικές ώρες μετά την καταγγελία της Στελλίνας Βογιατζή (δες ΕΔΩ) για κακοποιητική μεταχείριση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και την ανάρτηση από την ηθοποιό Αναστασία Μυροσνιτσένκο (δες ΕΔΩ), ακόμα μία καταγγελία έρχεται, αυτή τη φορά από την Κατερίνα Τσίρμπα.

 

Η Κατερίνα Τσίρμπα, περιγράφει το πως «ξεκίνησε ένας Γολγοθάς τηλεφωνημάτων και απειλών» όπως λέει με αφορμή συνεργασία της με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: 

 

«Αύγουστος 2019: Λαμβάνω τηλεφώνημα από τον κύριο Γκόνη για συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Συνεργασία στην παράσταση στην οποία αναφέρθηκε η Στελλίνα (η οποία αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της παράστασης και των προβών χρονικά) και επιπλέον πρόταση για δημιουργία βρεφικής σκηνής – παράστασης την οποία θα έγραφα-σκηνοθετούσα μόνη μου και ταυτόχρονα θα έπαιζα. Η χαρά μου ήταν τεράστια. 

 

Εννοείτε πως δέχτηκα. Δεν με ένοιαζε που θα δούλευα για 3 μήνες ασταμάτητα, 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς ύπνο. Το αγαπώ το παιδικό θέατρο με όλη μου την καρδιά, το ξέρουν όλοι! Δέκα μέρες περίπου πριν την έναρξη των προβών παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω για το οικονομικό κομμάτι και για τη χρηματοδότηση που θα είχε η παράσταση. 

 

Η απάντηση ήταν «Δεν θα πληρωθείς επιπλέον για την δεύτερη παραγωγή, είσαι μικρή (¨30 ετών¨ παρεμπιπτόντως) και πρέπει να κάνεις τζάμπα τις δουλειές, εγώ σου δίνω δουλειά, εγώ είμαι αυτός που δίνει δουλειά στους Καβαλιώτες κι αυτό είναι το ευχαριστώ, εγώ πληρώνομαι ελάχιστα με το ζόρι πληρώνω το νοίκι μου κι εσύ ζητάς να πληρωθείς; Ποια είσαι εσύ; Για την παραγωγή θα βρεις εσύ μουσική, δεν θα έχεις συνεργασία με μουσικό, βρες εσύ κάποιον, δεν θα έχεις ενδυματολόγο» κ.λπ. 

 

Εκεί ξεκίνησε ένας Γολγοθάς τηλεφωνημάτων και απειλών πως εάν δεν κάνω το βρεφικό δεν θα παίξω ούτε στο παιδικό και δεν θα έχω δουλειά γιατί εκείνος αποφασίζει. Περιττό να πω πως έχασα τον ύπνο μου για πάνω από μια εβδομάδα, με εξαντλητικό κλάμα, και αμφιβολία για τον εαυτό μου, την αξία μου, εάν πρέπει να ενδώσω και να κλείσω το στόμα».

 

Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει η Κατερίνα Τσίρμπα: