Να παραιτηθεί άμεσα από δημοτική ομάδα της δημάρχου Καβάλας κάλεσε τον Μιχάλη Λυχούνα, το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Πρωινής»

 

Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως η στάση που κράτησε ο κ. Λυχούνας στο θέμα που προέκυψε με την αναβολή της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του εβραϊκού μνημείου στην Καβάλα, δημιούργησε προβλήματα στη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα. «Ο κ. Λυχούνας εξέθεσε ανεπανόρθωτα τόσο την δημοτική ομάδα όσο και την δήμαρχο ακόμα κι αν είχε πάρει η δημοτική ομάδα απόφαση να μην τοποθετηθεί το μνημείο θα έπρεπε να καλύψει την δήμαρχο και να μην γράφει άρθρα στις εφημερίδες εναντίον της. Είναι ξένος για τη δημοτική ομάδα και να παραιτηθεί άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γραμμένος ισχυρίστηκε πως όλα ήταν μια παρεξήγηση, είπε πως το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο ματαίωσε την εκδήλωση όταν, από την δήμαρχο ζητήθηκε το αστέρι του Δαυίδ να τοποθετηθεί σε σημείο που να μην είναι τόσο εμφανές ώστε να μην προκληθεί βεβήλωση του μνημείου. «Το Συμβούλιο ματαίωσε την εκδήλωση γιατί προσεβλήθη» είπε.

 

Παραδέχτηκε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος με την τοποθέτηση του μνημείου μπροστά από τα πρώην Bodyline, λέγοντας πως  «Για τη θρησκευτική μου συνείδηση ήμουν αντίθετος για την τοποθέτηση του μνημείου στον συγκεκριμένο χώρο». Ισχυρ'ιστηκε επίσης, πως υπήρχαν και πολεοδομικές αβλεψίες τις οποίες επέρριψε στον Μιχάλη Λυχούνα λέγοντας πως ο αντιδήμαρχος δεν είχε φροντίσει να μην υπάρχουν.

 Όσο για την πιθανή βεβήλωση του μνημείου είπε πως «ήταν μια σκέψη μπορεί και λανθασμένη που παρεξηγήθηκε».