Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για σειρά τεχνικών και αναπτυξιακών ζητημάτων είχαν ο Πρόεδρος Απόστολος Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Λαζαρίδης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Γιώργος Νάστος, Έλενα Σαμουρκασίδου και Στέλιος Χόης, με τον Βουλευτή ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριο Λαζαρίδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Τμήματος στην Καβάλα, έπειτα από σχετικό αίτημα του Βουλευτή.

 

Η θεματολογία της συζήτησης ήταν οργανωμένη σε τρεις βασικές ενότητες:

 

α) Υποδομές και Μεταφορές 

β) Περιβάλλον και Ενέργεια

γ) Υπηρεσίες και Συμβούλια

 

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής συζήτησαν με τον Βουλευτή κ. Λαζαρίδη, θέσεις και προτάσεις για τα εξής ζητήματα:

 

- Σιδηροδρομική σύνδεση Εμπορικού Λιμένα Καβάλας με Τοξότες Ξάνθης

 

- Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Ν.Καρβάλης

 

- Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων

 

- Περιμετρική Οδός Καβάλας

 

- Γέφυρα Αμ.Ερ.Σταυρού (παλιό Νοσοκομείο)

 

- Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

 

- Δίκτυα μέσης και χαμηλής πίεσης Φυσικού Αερίου

 

- Χωροταξικός – Πολεοδομικός Σχεδιασμός, εκτός σχεδίου όροι δόμησης, χρήσεις γης
Υπηρεσίες Δόμησης

 

- ΣΥΠΟΘΑ και Συμβούλια Αρχιτεκτονικής ΠΕ Καβάλας και Θάσου

 

Μακάριος Λαζαρίδης στο Τ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας: «Από τη συνεργασία μας, κερδισμένη θα βγει η Καβάλα»

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. συζήτησαν για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», το  Χωροταξικό – Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, το νομοθετικό πλαίσιο για τις χρήσεις γης για το παραλιακό μέτωπο, για την ανάπλαση χερσαίας ζώνης Λιμένα Καβάλας και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και για την ανάγκη διεύρυνσης του αστικού δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης και η ένταξη σε αυτό περισσότερων οικιακών καταναλωτών.

 

Απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο κ. Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Και από το δικό σας το “χέρι” περνά ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Και επειδή πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα - και ειδικά εμείς οι πολιτικοί - είμαι βέβαιος ότι από τη δική μας τη συνεργασία - που ελπίζω να είναι εντονότερη στο μέλλον - κερδισμένος θα βγει ο τόπος μας, η Καβάλα. Και είμαι βέβαιος ότι επειδή από κοινού μοιραζόμαστε το μεράκι μας, το ενδιαφέρον μας και την αγάπη μας για την περιοχή μας, αυτό θα γίνει με τρόπο που θα τη βελτιώνει, χωρίς να αλλοιώνεται η ταυτότητά της. Από τη πλευρά μου, να ξέρετε ότι θα βρίσκομαι πάντα δημιουργικά δίπλα σας».

 

(δελτία Τύπου)