Από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Γιώργο Παυλίδη και από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο βραβεύτηκαν σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου στα γραφεία της αντιπεριφέρειας. Μετά την βράβευσή τους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της ανόδου στην Α1 κατηγορία από τον Δήμο Καβάλας χθες Δευτέρα, οι παίκτες της Ένωσης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν αναμνηστικό κύπελλο και μετάλλια, στον πρόεδρο των πρωταθλητών της Α2, Κώστα Παπακωνσταντίνου, τον προπονητή, Γιάννη Τζήμα, τον τιμ μάνατζερ, Νίκο Πενταζίδη, καθώς και τους παίκτες Σωτήρη Καραποστόλου, Βασίλη Αγγελακόπουλο και Βαγγέλη Καράμπουλα.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ένωση έκανε υπερήφανη όλη την πόλη της Καβάλας και κατ’ επέκταση την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. με την επιτυχία της.

Ο Θ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της επιτυχίας, που κορυφώθηκε με τα πανηγύρια του Σαββάτου στη φιέστα ανόδου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., κ. Προκόπιος, ανέφερε ότι στις επιστολές του ο Απόστολος Παύλος μιλά για αγώνες και το ευ αγωνίζεσθαι και υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός κι αυτές οι επιτυχίες αποτελούν «το προφύλαγμα των νέων από διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις ψεύτικων παραδείσων.

Ο Κ. Παπακωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τους κκ. Παυλίδη και Μαρκόπουλο για την τιμή που έκαναν στην ομάδα, σημείωσε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 7 περίπου χρόνια θα συνεχιστεί.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, κάνοντας την απονομή του μεταλλίου στον Γ. Τζήμα, ανέφερε: «Εύχομαι να μας μεταφέρεις σύντομα ευχάριστα μηνύματα από την πατρίδα σου και να παραμείνεις μαζί μας να γευτούμε τις χαρές αυτής της επιτυχίας. Μαζί να βαδίσουμε τον δύσκολο δρόμο της επόμενης χρονιάς στην Α1».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι «η αγάπη του κόσμου στην ομάδα που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες, ελπίζουμε να είναι το ίδιο δυνατή και την επόμενη σεζόν. Να είναι κόσμημα για την πόλη της Καβάλας. Γι’ αυτό, όμως, δε φτάνει μόνο ο Κ. Παπακωνσταντίνου. Σε λίγες ημέρες θα προχωρήσουμε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40% και θεωρούμε ότι οι Καβαλιώτες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα βοηθήσουν την Ένωση, ώστε να έχουμε στην Α1 μια ομάδα αντάξια της πόλης».